Külföld

Élve etettek meg tigrisekkel embereket a rettegett drogbáró fiai

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 13:58

A hírhedt El Chapo gyermekei rendszeresen kínoztak embereket, és drogokat teszteltek foglyaikon. 

A „Köpcös” néven ismertté vélt rettegett mexikói drogbáró, a Sinaloa kartellt vezető Joaquín Guzmán fiai élve etettek meg tigriseikkel elfogott embereket – derült ki a kartell tagjai ellen emelt amerikai vádakból. Az amerikai hatóságok április 14-én hozták nyilvánosságra a kartelltagok elleni vádakat.

A Köpcös harmincas éveikben járó gyermekei közül hárman szökésben vannak, értük összes 25 millió dolláros vérdíjat tűztek ki az amerikai hatóságok. A negyedik fiút, a 33 éves, „Egér” becenevű Ovidio Guzmánt januárban fogták el.


A Sinaloa kartell tagjai az amerikai hatóságok vádja szerint szinte teljes irányítása alá vette a drogcsempészetet Mexikó nagy részén a Köpcös fiainak irányítása alatt. A szervezet különösen a fentanil gyártására, és az Egyesült Államokba való csempészésére állt rá.

A vádak szerint az elkészült drogokat foglyokon tesztelték le, farmjukon rendszeresen kínoztak embereket információkért, riválisaikat, valamint az együttműködésre nem hajlandó kormányzati tisztségviselőket pedig két tigrisükkel etették meg – holtan és élve is.

A kartell tagjainak katonai fegyverekkel teli arzenál állt a rendelkezésére, köztük gránátvetők, páncéltörő rakéták, páncélozott járművek és gépfegyverek. Így képesek voltak valóságos polgárháborút kirobbantani az „Egér” elfogása után.


Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#El Chapo#mexikó#kartell#drogkartell#tigris

Címlapról ajánljuk