Külföld

Kárpátaljai katonát fejeztek le az oroszok Bahmutban

rtl.hurtl.hu

2023. április 20. 17:58

Szerhij Pataki a feleségével és két gyerekével élt Nagyszőlősön, a mozgósítás után vonult be az ukrán hadseregbe.

A kárpátaljai Nagyszőlősről származik az a férfi, akit orosz katonák fejeztek le Bahmutban – írja a Telex.

A cikk szerint Szerhij Pataki feleségével, hatéves kislányával és másfél éves fiával élt a negyedrészt magyarok lakta, 25 ezres városban.

Vicseszlav Kusz, a nagyszőlősi önkormányzat képviselője a lapnak elmondta, elvették a telefonját, és felvették rá, amit tettek vele, hogy mindenki lássa. Pataki, mielőtt bevonult volna, a piacon dolgozott, zöldséget és gyümölcsöt árult.

Pataki márciusban halt meg, a kivégzését mutató, azóta törölt felvétel először április 11-én jelent meg a Twitteren. Másnap az ukrán hadsereg is megerősítette, hogy orosz fogságba esett katonájuk volt az áldozat. Azóta felvetődött, hogy az elkövetők a Wagner-csoport tagjai lehettek.

A videó óriási felháborodást keltett Ukrajnában és a szövetséges országokban. Többen az Iszlám Állam (IS) nevű terrorszervezet által elkövetett bűnökkel állították párhuzamba a lefejezést, hozzátéve, hogy az Ukrajna elleni invázió során már eddig is számtalan háborús bűncselekményt követtek el civilek és hadifoglyok ellen az orosz megszálló erők.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#kárpátalja#katona#lefejezés#nagyszőlős#ukrajna#oroszország#orosz-ukrán háború#wagner-csoport

Címlapról ajánljuk