Külföld

Önismereti túrára indult Afganisztánba a brit fiatal, letartóztatták a tálibok

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 13:31

Két társával együtt vasárnap őrizetbe vettek egy brit utazót, akit édesanyja szerint azért tért vissza Afganisztánba, hogy „megtalálja önmagát”.

Édesanyja szerint azért tért vissza Afganisztánba a fiatal utazóblogger, mert követői beszóltak neki, és az egyetem után szeretné „megtalálni önmagát” – írja a Mirror.

Afganisztánban őrizetbe vettek egy háromtagú külföldi csoportot március 2-án, mert a tálibok szerint „gyanús tevékenységet” folytattak. A jelentések szerint Miles Routledge utazóbloggert, Kevin Cornwell orvost és egy ismeretlen szállodaigazgatót tartanak fogva a fegyveresek.

A 23 éves Miles körbejárja a világot, és elment a legveszélyesebb országokba is. A közösségi médiában még 2021 augusztusában kapott nagyobb figyelmet, amikor a tálibok hatalomátvétele ellenére Afganisztánba utazott.

Kétségbeesett édesanyja szerint fia azért ment Afganisztánba, hogy „megtalálja önmagát”.

A férfi édesanyja arról beszélt a Daily Mailnek, hogy Miles most szerinte azért tért vissza Afganisztánba, mert korábban a követői „idiótának” bélyegezték, amiért legutóbb neki is menekülnie kellett Afganisztánból. Az édesanya nagyon aggódik, mert semmit nem tud fia épségéről.

A fogva tartott csoport tagjait kihallgatják, hozzátartozóik a szabadon engedésüket követelik. Suella Braverman brit belügyminiszter vasárnap reggel azt mondta, hogy a kormány tárgyalásokat folytat a tálibokkal. A Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal (FCDO) szóvivője szerint most az a legfontosabb, hogy konzuli kapcsolatot biztosítsanak a bajba jutott brit állampolgároknak.  

Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#afganisztán#őrizetbe vétel#utazó#blogger#orvos#szálloda#igazgató#tálibok#édesanya

Címlapról ajánljuk