Külföld

800 kilométert autóztak a kaliforniai rendőrök, hogy elkobozzák egy kislány leölésre ítélt kecskéjét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 3. 12:13

A Cédrus névre hallgató állatot elárverezték, de kis gazdája meggondolta magát, mert nem szerette volna, ha levágják a kecskét, amit annyira megszeretett. A kecske sorsa azonban megpecsételődött.

Megdöbbentő hatósági szívtelenségről számolt be a Los Angeles Times: egy 9 éves kislány próbálta megmenteni egy rábízott kecske életét, de az állami szervek pénzt és humán erőforrást nem kímélve elvették tőle és vágóhídra hajtották az állatot.

Jessica Long kislánya tavaly részt vett a Shasta megyei vásár edukációs 4-H programjában (head-heart-hands-health, azaz fej, szív, kezek és egészség), aminek keretében rábízták a Cedar nevű kecskegida gondozását. A program része volt, hogy az oktatási időszak végén az állatokat elárverezik, és levágják a húsukért, ezzel tanítva a gyerekeket az állattenyésztéshez, élelmezéshez szükséges munkára és törődésre, ahogyan a gazdálkodók és állattenyésztők is teszik.

800 kilométert autóztak a kaliforniai rendőrök, hogy elkobozzák egy kislány leölésre ítélt kecskéjét
Napfény, vidámság és TE – az árverési katalógus címlapja

A 9 éves kislány három hónapon keresztül minden nap gondját viselte a kecskének, amit egészen megszeretett. Amikor eljött az ideje, hogy a Cedart eladják és levágják a helyi vásáron, a 9 éves gyerek ott zokogott a karámban a kecskével. Az anyja ekkor úgy döntött, hogy hiába lett már vevője a kecskének, megmentik az állatot. A nő arra is készen állt, hogy megtérítsen minden költséget.

A kecskét magukkal is vitték egy állatvédelmi farmra, de a Shasta megyei vásár vezetősége hajthatatlan volt, a rendőrséghez fordultak. A megyei seriff munkatársai 800 kilométert autóztak, hogy megkeressék és lefoglalják a kislány kecskéjét.

A házkutatás során Cédrust elvették, és később le is vágták.


A kislány anyja azóta az Advancing Law for Animals állatvédő szervezettel összefogva szövetségi keresetet nyújtott be a Shasta megyei vásár tisztviselői és a megye ellen, azzal érvelve, hogy kirívóan pazarló módon bántak a rendőrségi erőforrásokkal. A nő szerint a vásár igazgatóságával folytatott vitában soha nem a pénz, az állat értéke volt a lényeg, szerinte egyszerűen móresre akarták tanítani a kislányát, és visszaéltek hatalmukkal egy egyszerű szerződésszegési ügyben.

Nyitókép: Advancing Law for Animals / Facebook

#Külföld#egyesült államok#kalifornia#kecske#kegyetlenség#szívtelenség

Címlapról ajánljuk