Külföld

Gyilkos lavina Norvégiában: négyen vesztették életüket

rtl.hurtl.hu

2023. április 2. 8:52

A hatóságok egy egész területet lezártak. 

Négy ember meghalt, egy pedig megsérült három különböző lavinában Norvégiában – írta a Guardian. Az egyik lavina egy szlovén sícsoportot talált el, és egyik tagja, egy negyvenes éveiben járó férfi meghalt. Mellette egy harmincas éveiben járó olasz férfi, valamint egy hatvanas éveiben járó norvég nő halt meg. A sérült személy kritikus állapotban van.

A lavinák miatt a norvég hatóságok evakuáltak egy területet az ország északi részén található Tromsø környékéről, ahol több út is járhatatlanná vált. A rendőrség közlése szerint egy ház, valamint egy csűrépület is tengerbe csúszott a lavinák miatt.

A Vöröskereszt jelezte, hogy felkészültek arra, hogy élelmiszerek és gyógyszereket juttassanak el a területre, abban az esetben, hogy a környéken található kis falvakat a lavinák elvágják a külvilágtól.

Nyitókép: A norvég tengeri mentőszolgálat által közreadott kép lavinaomlásról a norvégiai Reinoya szigetén, ahol a hóomlás a tengerbe sodort egy házat, valamint a ház istállóját is 2023. március 31-én. Fotó: MTI/EPA/NTB/Norvég tengeri mentőszolgálat

 

#Külföld#lavina#norvégia

Címlapról ajánljuk