Külföld

Magyar áldozata van egy pusztító amerikai lavinának

rtl.hurtl.hu

2023. március 21. 5:33

H. Gábort nem sikerült újraéleszteni.

Egy magyar férfit sodort el a lavina vasárnap délután az Egyesült Államok egyik ismert síparadicsoma közelében, a Coloradói Aspenben – írja a Blikk.

„H. Gábor feltételezhetően nem síelni ment fel a hegyre, vélhetően mászótúrán vett részt, amikor megindult a hófal. Az első hírek szerint három ember rekedt a hó alatt, kettejüknek sikerült kimenekülnie, ám Gábort hiába próbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel” – írja a lap

Mint írják, az amerikai seriff irodájának közleménye szerint a hegyoldalon lezúduló hófal mintegy száz méter szélességben, illetve több száz méter hosszan indult meg a lejtőn. Miután a lavinaveszély továbbra is fennállt, helikoptert küldtek a területre, de az nem tudott a meredek oldalon leszállni.

Közben az egyik síelőnek sikerült a felszínre hozni a betemetett magyar sportolót, de nem sikerült újraélesztenie. A túlélőket és a magyar áldozat holttestét egy biztonságos területen leszálló helikopterrel sikerült lehozni a hegyről.

Remek sportember volt Gábor, egy igazi hős, példaértékű személyiség. Évek óta mentette az emberéleteket a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatának önkéntes tagjaként

– nyilatkozta a Blikknek a magyar áldozat egyik barátja.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#lavina#magyar áldozat#colorado#síparadicsom

Címlapról ajánljuk