Külföld

Rabokkal flörtölő és szexelő börtönőrök „járványa” tört ki a briteknél

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 13:27

A fiatal, huszonéves nők egymás után esnek áldozatul a rabok legveszélyesebb fegyverének.

Rekordszámú női börtönőrt kapnak rajta azon az Egyesült Királyságban, hogy fogvatartottakkal folytatnak szexuális viszonyt – írta a The Sun. A lap a brit igazságügyi minisztérium adataira hivatkozva közölte, hogy 2019 óta 31 női börtönőrt bocsátottak el angliai és walesi börtönökből, mert illetlen kapcsolatba kerültek rabokkal. Köztük van egy, aki az egyik rabtól lett terhes.

Az esetekről szóló hírek gyakran még a nemzetközi sajtóba is bekerülnek. Az rtl.hu januárban írta meg, hogy egy walesi börtönben három huszonéves női börtönőrt is szabadságvesztésre ítéltek, mert viszonyba bonyolódtak rabokkal. Egy másik walesi börtönben pedig egy őr és egy ápolónő került bíróság elé, mert ugyanazzal a rabbal volt kapcsolatuk.

A Sunnak az egyik legkeményebb brit börtönben több mint tíz éven át dolgozó Neil ‚Sam’ Samworth azzal magyarázta a mostanában sűrűsödő eseteket, hogy túlságosan fiatalok az őrök, és a tapasztalatlan újoncokat könnyen átverik a fogvatartottak. „Teljesen elszabadult járványnak” nevezte, ami történik.

Nemrég egyébként egy amerikai börtönben is történt hasonló eset, a nőt nem megfelelő szexuális érintkezés miatt kirúgták.

Az egykori büntetés-végrehajtási dolgozó szerint a „kiképzés soha nem volt elég jó”, de most minden korábbinál fiatalabbak az őrök, akiket rögtön az iskolából visznek a börtönökbe, és a tapasztalatlan smasszereket a fogvatartottak könnyűszerrel kijátsszák. A férfi közölte:

A raboknak van valamijük, ami igazán veszélyes – sármnak hívják.

Samworth szerint a ravasz rabok manipulálják a gyakran „nagyon naiv” újoncokat, akik nem csak szexre használják őket, hanem arra is, hogy csempészárukat vigyenek be nekik. Több női börtönőr, aki ellen eljárást indult, különböző dolgokat is bevitt a raboknak, akikkel intim kapcsolatba kerültek.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

 

#Külföld#börtön#börtönőr#szex

Címlapról ajánljuk