Külföld

Az elmúlt napok botrányai után Gary Lineker ismét vezethet műsort a BBC-n

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 12:17

Felfüggesztették a felfüggesztését.

Gary Lineker  a Twitteren jelentette be, hogy „néhány szürreális nap után” visszatér műsort vezetni a BBC-hez.

Mint arról beszámoltunk, a műsorvezetőt azért függesztette fel a BBC, mert éles szavakkal ítélte el a konzervatív párti brit kormány bevándorlási törvénytervezetetét.  Úgy fogalmazott, hogy a brit kormány új bevándorlási törvénytervezete „felmérhetetlenül kegyetlen", mivel a leginkább veszélyeztetett emberek ellen irányul, és nyelvezete „nem különbözik a harmincas évek Németországában alkalmazott nyelvezettől". 

A BBC szerint Lineker Twitter-bejegyzése sértette a médiatársaság szerkesztési iránymutatóiban megfogalmazott pártatlansági követelményeket. 

A futballsztárból lett műsorvezető felfüggesztését követően sorra visszaléptek Lineker kollégái, így műsorvezető és stáb nélkül maradt a BBC szinte összes sportműsora,

Lineker az elmúlt napok botrányáról megjegyezte: 

Bármennyire is nehéz volt az elmúlt néhány nap, mindez egyszerűen nem mérhető azokhoz a megpróbáltatásokhoz, amelyekkel azok szembesülnek, akik üldöztetés vagy háború miatt menekülnek el az otthonukból, hogy egy távoli országban keressenek menedéket.


Tim Davie, a BBC igazgatója hétfőn bocsánatot kért a sportprogramok közvetítésében beállt zavar miatt, és bejelentette, hogy független vizsgálatot rendelt el a BBC dolgozóira vonatkozó közösségi médiás szabályokat illetően.

Nyitókép:  Neil Mockford/GC Images

#Külföld#gary lineker#bbc

Címlapról ajánljuk