Külföld

Hatalmas robbanás hallatszódott az Egyesült Királyságban

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 13:32

Egy ideig mindenki csak találgatott. 

Leicesterben és környékén több tucat ember számolt be arról, hogy robbanás hangját hallották az égből – írja a Sky News. Oxfordból is érkeztek hasonló jelzések.

Az okokról egyelőre csak találgatnak a közösségi médiában, de a legtöbben arra gyanakodnak, hogy repülőgép vagy meteor hangját hallhatták. Egy olvasó a Mirrornak viszont arról beszélt, hogy a konyhában volt a nagy bumm alatt, és úgy érezte, hogy mozog a háza, mintha földrengés lenne.

A leicestershire-i rendőrség közölte, hogy számos hívást kaptak egy robbanással kapcsolatban, amelyet a város és a megye különböző részeiből is hallani lehetett. A rendőrség hozzátette: nincs ok az aggodalomra.

Nemrég Heves megyében volt hasonló eset.

Frissés 17:30-kor: az essexi rendőrség közölte, hogy a hangot a Brit Királyi Légierő két repülőgépe adta ki, amelyek a londoni Stanstedre kísértek egy repülőgépet, miután az elvesztette a kommunikációt a repülőtérrel. 

A repülőgépet, amely Izlandról Southenden keresztül Nairobiba tartott, a RAF repülőgépei kísérték a repülőtérre, és ma (március 4-én, szombaton) nem sokkal 12.50 óra előtt landolt

– közölték. 

Nyitókép: Duncan Cuthbertson / Getty Images

#Külföld#robbanás#egyesült királyság#bumm#dörrenés#leicester#oxford

Címlapról ajánljuk