Külföld

Megtiltanák a floridai kutyáknak, hogy kidugják a fejüket a mozgó autóból

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 15:50

A törvényjavaslat beterjesztője hajlandó finomítani álláspontján.

Felháborodást keltett Floridában az a törvényjavaslat, amely megtiltaná, hogy a kutyák kidugják a fejüket a mozgó autó ablakán – írja a Guardian.

A tervezett jogszabály egészen pontosan úgy szól, hogy szabálysértést követ el a közúton közlekedő gépjármű vezetője, ha megengedi a járműben utazó kutyának, hogy a fejét, vagy valamely más testrészét kidugja a gépjárműből. A javaslat kitér arra is, hogy vezetés közben a sofőr nem veheti ölébe a kutyát, sőt, szállítás közben meg is kellene kötni az állatot.

A javaslatot a floridai törvényhozás demokrata képviselőcsoportjának vezetője, Lauren Book nyújtotta be, de a reakciók alapján jelezte, hogy hajlandó átgondolni azt. Mint mondta, a törvényjavaslatot állatvédők és a sérült kutyákat ellátó állatorvosok észrevételei alapján állították össze, és egy nagyobb állatjóléti reform részét jelenti. Megtiltanák azt a csonkolásos beavatkozást is, amit azért végeznek macskákon, hogy egyáltalán ne nőjön karmuk.

Lauren Book azt javasolta, hogy amíg nem születik megállapodás, addig az autósok adjanak védőszemüveget a kutyáikra biztonságuk érdekében.

A pénteki esti 18:00-as RTL Híradó riportját nézheti meg a cikkben.

Nyitókép: Johnce / E+ / Getty Images

#Külföld#florida#kutya#állatvédelem#törvényjavaslat

Címlapról ajánljuk