Külföld

Meghalt egy 3 éves fiú, miután apja az autóban felejtette a hőségben

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 9:36

A kisfiú szinte egész nap az autóban ült. Apja puszta kézzel törte be a hátsó ablakot, amikor észrevette, mi történt, de akkor már késő volt. 

Meghalt egy hároméves kisfiú az ausztráliai Sydney városában, miután apja véletlenül az autóba felejtette, amikor csütörtök reggel leparkolt a lakásuk közelében – jelentette a helyi sajtó. A kisgyerek egy bolt előtt álló autóban ült, egy forgalmas út mellett, de senkinek sem tűnt fel.

Az apja délután három órakor ment vissza a kocsihoz, és puszta kézzel törte be a hátsó ablakot, miután észrevette az eszméletlenül fekvő gyereket. Egy közeli boltba vitte be, ahol megpróbálták újraéleszteni, de amikor a mentősök megérkeztek, már csak a gyerek halálát tudták megállapítani.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az apa elvitte nagyobb gyerekét az iskolába, majd elfejtette beadni a háromévest a bölcsödébe, és hazament dolgozni A gyerek nagyjából hat órán át volt a zárt autóban, miközben a kinti hőmérséklet 30 Celsius-fok felett volt.

A rendőrség kihallgatta az édesapát, majd péntek délelőtt szabadon engedték. A férfi ellen egyelőre nem emeltek vádat, az ügyben még folyik a nyomozás.

Nem egyedi eset

A Kidsafe nevű ausztrál gyermekvédelemi szervezet közlése szerint tavaly majdnem ötezer gyereket felejtettek véletlenül felforrósodott autókban Ausztráliában, többségében kisbabákat és totyogókat. Az NRMA közlekedésbiztonsági szervezet közlése szerint januárban 213 gyereket mentettek ki forró autókból csak Új Dél Wales államban. A szervezet szóvivője elmondta:

Az esetek döntő többségében a szülők véletlenül bezárják az autóba a kulcsot a gyerekkel együtt, és kétségbeesve hívnak minket.

Nyitókép:Sky News

#Külföld#ausztrália#kisgyerek#haláleset#forró autó#apa

Címlapról ajánljuk