Külföld

Életében először rodeózott egy 14 éves fiú, belehalt

rtl.hurtl.hu

2023. február 1. 12:45

Minden egyes pillanatát imádta, soha életében nem volt olyan boldog, mint a bikán. 

Meghalt egy 14 éves amerikai fiú, amikor életében először ült meg egy bikát egy rodeón, az észak-karolinai King városában – jelentette a helyi sajtó. Denim Bradshaw a helyi mentőszolgálat vezetőjének közlése szerint szívmegállásban halt meg. Szemtanúk elmondása szerint a bika ledobta magáról, és az állat rátaposott a földre került fiú mellkasára.

Az eset szombaton, helyi idő szerint este fél kilenc körül történt. A fiú a családja elmondása szerint életében először ült meg egy bikát egy rodeón, és rendkívül izgatott volt. Közlésük szerint a fiú imádta a rodeót, „a csizmát, a cowboykalapot és azokat a nagy övcsatokat”, és nem hitték, hogy első rodeója a halálát fogja okozni.

Édesanyja a Facebook-oldalán búcsúzott el gyermekétől, közölve, hogy „még soha nem láttam olyan boldognak, mint a távozása előtti pillanatokban”.


A mentőszolgálat vezetője, Brandon Gentry a Winston-Salem Journal címá lapnak elmondta, hogy a fiú szíve azután állt meg, hogy a bika ledobta magáról. Egy anyuka, aki a rodeón szintén induló hétéves fiával együtt volt a nézők között ezt megerősítette. Amanda Paquette hozzátette, hogy a bika rátaposott a földre került fiú mellkasára:

Felállt, tett két lépést, és a második lépés után élettelenül terült el a földön.

A fiút azonnal elsősegélyben részesítették, amit a kiérkező mentősök folytattak, de hiába szállították kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A család a GoFudMe adománygyűjtő oldalon kezdett el pénzt gyűjteni a fiú temetésére. A 15 ezer dolláros célnál végül több mint ötezer dollárral többet adományozott nekik majdnem ötszáz ember.


Nyitókép: Facebook/Shannon Bowman

#Külföld#rodeo#fiú#bika#egyesült államok#haláleset

Címlapról ajánljuk