Külföld

Lewis Hamilton traumatizáló, rasszista bántalmazásokat szenvedett el az iskolában

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 16:53

A Mercedes pilótáját többek között banánnal dobálták. 

Lewis Hamilton arról mesélt, hogy az iskolában banánnal dobálták meg és többször is az „n betűs szóval" illették őt az osztálytársa – írja a Guardian

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, aki Stevenage-ben született és tanult, a hétfőn megjelent On Purpose podcastben részletezte a rasszista bántalmazásokat.

A 38 éves versenyző felidézte, hogy számára az iskola volt élete legtraumatikusabb és legnehezebb része.

Már hatéves koromban is zaklattak. Abban a bizonyos iskolában én voltam az egyik a három színesbőrű gyerek közül, és csak a nagyobb, erősebb, zsarnokoskodó gyerekek dobáltak meg sokszor.

A pilóta elmondta, hogy állandóan szurkálták őt, és lazán hozzávágtak különféle dolgokat. A gyerekek állandóan félvérnek hívták, így Hamilton nem tudta, hová tartozik, ez jelentette számára a legnagyobb nehézséget. 

„Az én középiskolámban 1200 gyerekből hat vagy hét fekete gyerek volt, és hármunkat állandóan az igazgatói iroda elé állítottak. Az igazgató csak ránk – és különösen rám – volt rászállva” – mesélte, majd úgy folytatta:

Úgy éreztem, hogy a rendszer ellenem van, és az árral szemben úsztam. Sok mindent elfojtottam. Nem éreztem úgy, hogy hazamehetek és elmondhatom a szüleimnek, hogy ezek a gyerekek folyton az n-betűs szóval illetnek, vagy hogy ma az iskolában zaklattak vagy megvertek, nem akartam, hogy apám azt higgye, nem vagyok erős.

Hamilton továbbra is az F1 egyetlen fekete versenyzője. Ő alapította a Mission 44-t – amelynek célja az alulreprezentált csoportokhoz tartozó emberek életminőségének javítása – és az Ignite-ot, egy közös vállalkozást a Mercedes-csapatával, amelynek célja a sokszínűség és a befogadás elősegítése az autóversenyzésben.

Nyitókép: Rudy Carezzevoli / Getty Images

#Külföld#lewis hamilton#bántalmazás#iskolai bullying#bully#zaklatás#rasszista#rasszizmus#trauma#forma-1#f1

Címlapról ajánljuk