Külföld

Holttestet találtak egy Gambiából Londonba érkező repülőgép futóműaknájában

rtl.hurtl.hu

2022. december 21. 14:46

Az ismeretlen férfinél nem voltak iratok, DNS-vizsgálattal próbálják kideríteni személyazonosságát.

Az afrikai Gambiából érkezett a londoni Gatwick repülőtérre az a charter repülőgép, amelynek futóműaknájában egy holttestet találtak – írja az AP hírügynökség.

A gambiai kormányszóvivő tájékoztatása szerint december 5-én találták meg az ismeretlen férfit, akinél nem voltak iratok, így DNS-vizsgálattal próbálják megállapítani a személyazonosságát. A gambiai hatóságok együttműködnek a brit rendőrséggel az ügyben.

Az AP emlékeztet, hogy többször előfordult már, hogy repülőgépeken vagy hajókon próbáltak elrejtőzni Afrikából Európába menekülő emberek. 2015-ben az amszterdami Schiphol repülőtéren találtak holttestet egy Afrikából érkező repülőgép futóműaknájában, idén novemberben pedig a Kanári-szigeteken egy hajó kormánylapátján találtak három embert, akik tizenegy napos utat tettek meg Nigériából.

A marokkói Policy Center for the New South szakértője, Rida Lyammouri szerint ezek az esetek azt mutatják, hogy egyesek elkeseredésükben az utazás veszélyes módjait is hajlandók választani, a halálesetek pedig nem fogják eltántorítani az Európába tartó nyugat-afrikaiakat.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#repülőgép#futómű#holttest#gambia#afrika#london#egyesült királyság#repülőtér#rejtély

Címlapról ajánljuk