Külföld

Dagad az EP korrupciós botránya, Eva Kaili élettársa mindent beismert

rtl.hurtl.hu

2022. december 15. 14:53

De azt mondta, Eva Kaili nem bűnös. 

Beismerte bűnösségét és bocsánatot kért a botrányért Francesco Giorgi, Eva Kaili volt EP-alelnök élettársa, írja a Le Soir. 

Mint ismert, az Európai Parlamentet egy hatalmas korrupciós botrány rázta meg, az ügyészek vasárnap már vádat is emeltek négy személy ellen, akik állítólag részt vettek

egy az Európai Parlament befolyásolására irányuló megvesztegetési kampányban.

A 35 éves Giorgi vallomását a Le Soir és a La Repubblica hozta nyilvánosságra. Ebben beismerte, hogy tagja volt egy olyan szervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is felhasznált az európai ügyekbe való beavatkozásra, ugyanakkor azt mondta, hogy Kaili nem volt érintett. 

Mindent megtettem a pénzért, amire nem volt szükségem. Mindent megteszek azért, hogy a párom szabad legyen, és gondoskodni tudjon a 22 hónapos kislányunkról

– mondta a férfi. 

Az ügynek nem csak az alelnök és az élettárs a kulcsszereplője, Pier Antonio Panzeri volt EP-képviselőt és Niccolò Figa-Talamancát is őrizetbe vették, továbbá korrupcióval, pénzmosással gyanúsítják. Az ügyről szóló cikkünk ide kattintva elérhető.

A december 10-én rögzített vallomásokban Giorgi azt mondta, hogy szorosan együttműködött Panzerivel, és a kapott pénznek semmi köze nem volt élettársához, Kailihez. Utóbbit Kaili ügyvédje, Michalis Dimitrakopoulos is megerősítette.

Nyitókép: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi

#Külföld#korrupciós botrány#ep#európai parlament#korrupció#Eva Kaili#francesco giorgi

Címlapról ajánljuk