Külföld

Újabb véres csomag érkezett egy ukrán nagykövetségre

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 14:41

Eddig 28 véres csomagot kapott az ukrán diplomácia. A „feladó” ezúttal is egy német Tesla-szalon.

Ismét véres csomagot küldtek egy ukrán külképviseletnek – jelentette be a Facebookon Oleg Nikolenko, külügyi szóvivő. Az athéni nagykövetség hétfőn korán reggel kapta meg a pakkot.

 

Egyelőre a több külképviseletükről nem jelentettek ilyen küldeményeket, tíz napja Magyarország mellett Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Horvátországban és Ausztriában kaptak az ukrán nagykövetségek és konzulátusok a fenyegető csomagokból. Eddig Nikolenko szerint 17 országban levő képviseletüket harminchárom esetben fenyegették meg és 28 véres csomagot kaptak, Budapesten például állatszemek érkeztek a postán.

A feladó címe ugyanaz volt, mint korábban – Nikolenko szerint egy Tesla autókereskedés a németországi Sindelfingen városából. Dmitro Kuleba külügyminiszter korábban arról számolt be, hogy a csomagokat olyan postahivatalokból küldték, amelyek nincsenek bekamerázva, és DNS-nyomokat sem találtak.

Nikolenko azt is elmondta, bármennyire is próbálják az ellenségeik megfélemlíteni az ukrán diplomáciát, nem fognak sikerrel járni. Kuleba nemrég arról beszélt, hogy az oroszokat sejtik az akciók mögött.

Nyitókép: Athéni ukrán nagykövetség, Google Street View

#Külföld#ukrajna#külképviselet#oleg nikolenko#csomag#véres csomag#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk