Külföld

Először adott interjút börtönbüntetése után a Fyre fesztivál egyik csalója, Billy McFarland

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 15:46

A férfi azt nem árulta el, hogy hogyan fogja visszafizetni azt a 26 millió dollárt, amivel azóta is tartozik a károsultaknak. A becsődölt fesztivál történetét egyébként a Netflix is feldolgozta néhány évvel ezelőtt.

Billy McFarland egyike volt azoknak a szervezőknek, akik 2017 tavaszán meghirdették a Fyre fesztivált szuperkoncertekkel, luxuskörülményekkel és gyönyörű lányokkal a Bahamákon. Ebből azonban semmit nem kaptak a luxusfesztiválra érkező látogatók, a mesébe illő helyszínen csak káosz várta őket, a csak a kijózanító valóság fogadta őket a luxusszállás helyett az amerikai hadsereg segélysátrai és ócska szendvicsek várták őket. A szervezők amellett, hogy hatalmasat buktak, még börtönbe is kerültek a történet után.

Billy McFarland, akit 2018-ban csalásért ítéltek el nemrég szabadul a börtönből és a Good Morning America reggeli műsorában adott interjút – írja a MailOnline. A 30 éves férfi elmondta, annyira kétségbeesetten szerettet volna bizonyítani, hogy nem volt hajlandó a józan eszére hallgatni.

Tévedtem. Elszúrtam. Annyira hajtott ez a kétségbeesett vágy, hogy bebizonyítsam az embereknek az igazam 

– mondta az interjúban. Szerinte most, a szabadulása után az első és legfontosabb dolog az, hogy elnézést kérjen mindenkitől, akit cserbenhagyott.

McFarland amúgy ragaszkodik ahhoz, hogy mindent vagyonát a elvesztette a csalás miatt.

Minden dollárom, amit csak tudtam, vagy találtam, arra fektettem, hogy ez a fesztivál megvalósuljon. Szó szerint 100 dollárral a zsebemben tértem vissza New Yorkba

 – mondta. Ami a jövőt illeti, a férfi nem zárja ki, hogy valamilyen üzleti vállalkozásba kezdjen. A hírek szerint már tett is egy kétértelmű utalást arra vonatkozóan, hogy visszatérhet a bizniszbe.


Nyitókép: MailOnline

#Külföld#fyre fesztivál#netflix#dokumentumfilm#amerika#bahamák#csalás#Billy McFarland

Címlapról ajánljuk