Külföld

Holtan találták a hét elején elrabolt kaliforniai családot

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 13:22

Az áldozatok között van egy nyolc hónapos kislány is.

A hét elején elraboltak egy négytagú kaliforniai családot, szerdán a hatóságok holtan találtak rájuk az állam egyik külső, elhagyatott részén – közölték az amerikai hatóságok. A Merced megyei seriff, Vern Warnke közölte: a „félelmeik beigazolódtak”, amikor megtalálták a négy holttestet, köztük egy 8 hónapos kislányét. A holttestekre egy mezőgazdasági munkás talált rá az észak-kaliforniai megyében.

A család elrablásával gyanúsított férfit, Jesus Manuel Salgadót kedden vették őrizetbe.

Vádat egyelőre nem tudtak emelni, de a seriff elmondta: mindent megtesznek azért, hogy eljárást indítsanak a gyanúsított ellen.

Nincsenek szavak arra a haragra, amit most érzek

– mondta a seriff a szerda esti sajtótájékoztatón. Warnke szerint a tettesnek egy külön helyet kellene kapnia a pokolban. A mindössze nyolchónapos kislányt, Aroohi Dherit, az édesanyját, a 27 éves Jasleen Kaurt, az édesapját, a 36 éves  Jasdeep Singh-t és nagybátyját, a 39 éves Amandeep Singh-t hétfőn délután 1 óra körül rabolták el Merced városában. A család eltűnését azután jelentették, hogy a kaliforniai tűzoltók riasztást kaptak, hogy kigyulladt egy autó, amely a nyilvántartás szerint Amandeep Singh tulajdonában volt. A férfit nem tudták elérni sem a rokonok, sem a hatóságok, ezután kezdték keresni őket.

A szerdai sajtótájékoztatón a seriff hivatala videókamerás felvételeket mutattak be, amin egy orvosi maszkot viselő férfi elvezeti a családtagokat.

Warnke elmondta, hogy a hivatalát helyi idő szerint szerda délután fél 6-kor riasztották, hogy egy munkás négy holttestet talált egy kies területen. A seriff szerint a családtagok holttestei viszonylag közel voltak egymáshoz. Warnke azt is elmondta, hogy az emberrablás és a gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert. 

A 48 éves Salgadót őrizetbe vették, miután egy közeli bankban megpróbálta használni az áldozatok bankkártyáit. Salgado az elfogása előtt megpróbált öngyilkos lenni, de ezt megakadályozták. A kihallgatás során a gyanúsított nm volt hajlandó vallomást tenni.

Nyitókép:  Az egyik áldozat, a megölt nyolchónapos kislány nagybátyja, Amandeep Singh; fotó: Merced megyei seriff hivatala 

#Külföld#család#kalifornia#gyilkosság#emberrablás

Címlapról ajánljuk