Külföld

Egy román polgármester azt kéri, ne röpködjenek a faluja fölött katonai gépek, mert szétoszlatják az esőfelhőket

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 12. 14:31

Aszályos időben minden felhő számít!

Nem csupán az emelkedő árak és az energiahordozók körüli bizonytalanság révén keseríti az emberek életét az ukrajnai háború: egy Vaslui megyei falu, Ștefan cel Mare polgármestere amiatt bosszankodik, hogy a háború miatt a település fölött katonai repülők gyakorlatoznak – írja a Főtér

Mihai Moraru szerint vagy három napja katonai gépek szállnak a község fölé, és „úgy köröznek, mint a légierő napján”.

Az elöljáró egyik problémája az, hogy szerinte a gépek szétoszlatják az esőfelhőket. Ezzel pedig az a probléma, hogy néhány napja az aszályos időben 

esőfelhők közeledtek a település felé, de megjelent négy repülő, fél órán keresztük köröztek az égen, a felhő pedig szétoszlott. 

A polgármester azt is szóvátette, hogy miközben az állam arra panaszkodik, hogy nincs pénze, nem érti, arra miért jut, hogy a gépek a település fölött röpködjenek, és égessék a drága üzemanyagot, a repülők ráadásul az idősebb lakosokat is megijesztik. 

A Főtér azt írja, a polgármester hivatalos megkereséssel fordult a védelmi minisztériumhoz, hogy kiderítse, kik és miért küldik oda a rendkívül sok pénzt felemésztő gyakorlatokra a gépeket. 

Nyitókép: Oliver Strewe / Getty Images

#Külföld#esőfelhő#katonai gépek#hadgyakorlat#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk