Külföld

Megölte a saját főbérlőjét sakkozás után és megette a szívét, hogy „kiűzze a gonoszt a világból”

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 19:55

A férfit korábban skizofréniával diagnosztizálták.

Megölte a saját főbérlőjét egy olasz férfi Dublinban, majd megette az áldozat szívét, írja az Independent. A skizofréniában szenvedő férfi a bírósági vallomás szerint azt gondolta, hogy ezzel a tettel képes lesz „kiűzni a gonoszt a világból”.

Az újságíróként és kutatóként dolgozó Tom O’Gormant még nyolc évvel ezelőtt ölte meg albérlője, miután összevesztek egy sakkparti miatt. Saverio Bellantét ebben az időszakban súlyos tévképzetek gyötörték, és azt hitte, hogy ő Isten, aki „egy különleges küldetésen van a világ gonosz erői ellen”.

A férfi pszichiátere arról beszélt: a bűntény előtti napokban Bellanténak egyre inkább meggyőződésévé vált, hogy O’Gorman „nem igazi”. A férfi 2011-ben költözött Írországba, ahol a kezdetektől fogva gyógyszereket szedett. A gyilkosság előtti időszakban fokozatosan csökkentette adagját, két nappal az eset előtt pedig leállt annak szedésével.

A doktor szerint a paranoiás férfi azt hitte, hogy éppen „egy csata folyik a jó és a gonosz erői között”, és hogy felbérlője el akarja venni szabadságát, és rabszolgasorba taszítani. Ezért úgy gondolta, hogy a férfi megölése teljesen indokolt.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#szív#kannibál#írország#olasz#gyilkosság#főbérlő#skizofrénia

Címlapról ajánljuk