Külföld

Teljes szabadságát visszanyerte Ronald Reagan merénylője

rtl.hurtl.hu

2022. június 16. 10:13

Teltházas koncertjét azonban félnek megtartani.

41 év, 2 hónap és 15 nap után VÉGRE SZABADSÁG!!!

– írta a Twitteren John Hinckley, aki 1981-ben, 25 évesen rálőtt Ronald Reaganre és megsebesítette a hivatalban lévő elnököt. rajta kívül pedig még három embert. Hincklely, aki saját bevallása szerint A taxisofőr című Scorsese-film sztárjának, Jodie Fosternek akart a merénylettel imponálni, évtizedeket töltött elmegyógyintézetekben. Mivel beszámíthatatlannak nyílvánítottak, a gyilkossági kísérlet vádja alól felmentették, emlékeztet a Guardian.


Mint írják, június 15-én  Paul L Friedman szövetségi bíró úgy rendelkezett, hogy feltétel nélkül szabadon bocsátja Hinckley-t, akit 2016-ban már feltételesen szabadlábra helyezték. A kétezres évek elején Hinckley már látogathatta a szüleit egy Williamsburgh-i lakóparkban, 2016-ban pedig az anyjához költözhetett. Az asszony halála után Hinckley Theo nevű macskájával egy egyhálószobás lakásba költözött a környéken

Az elmúlt hónapokban a férfi 30,000 követőre tett szert  a Twitter és a YouTube-on. Hinckley zenészkarrierbe kezdett, teltházas, Brooklynban esedékes júliusi koncertjét azonban lemondták. Habár minden jegy elkelt, a rendezők a „veszélyesen radikalizálódott, reakciós politikai klímára” hivatkozva mégsem tartották jó ötletnek Reagan merénylőjét felengedni a színpadra, írja a New York Times.

Nyitókép:  Bettmann / Getty Images

 

#Külföld#ronald reagan#merénylő#john hinckley#szabad

Címlapról ajánljuk