Külföld

Megtámadtak egy transznemű lányt a texasi iskolai lövöldözésről szóló összeesküvés-elmélet miatt

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 21:25

Az alt-right azt terjeszti minden bizonyíték nélkül, hogy transznemű volt a texasi támadó.

Megtámadtak egy transznemű lányt Amerikában azon összeesküvés-elmélet hívő, mely szerint a héten történt texasi iskolai lövöldözést egy transznemű ember követte el. Az eset azután történt, hogy egy republikánus képviselő, Paul Gossar is hitet tett a konteó mellett.

Az El Paso-i 17 éves lány arról beszélt: épp szállására tartott, ahol azért élt, mert a szülei kidobták otthonról nemi identitása miatt. Négy férfi eredt a nyomába, egyikük pedig azt kiabálta, miután megragadta a karját: „Nézzétek, ennek pöcse van”.

Ugye tudod, hogy az egyik nővéred ölte meg azokat a gyerekeket. A mentális egészség torzszülöttje vagy!

– kontrázott rá egy másik férfi. Állítása szerint amikor megpróbálta feljelenteni a zaklatókat a rendőrségen, azok visszautasították, hogy jegyzőkönyvbe veyék a vallomását. A rendőrség viszont azt állítja, nem is érkezett az ügyben bejelentés hozzájuk.

A texasi lövöldöző 19 kisgyereket és két tanárt ölt meg. Az incidens után a 4chan nevű portál egyik alt-right közösségében kezdett el terjedni az a konteó, hogy az elkövető transznemű volt. Ezt semmilyen forrás nem erősíti meg. Paul Gossar arizonai republikánus képviselő nemrég a Twitteren fejezte ki támogatását a teória mellett, de azóta törölte a posztot.

A texasi esettel és következményeivel a Fókusz is foglalkozott:

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#összeesküvés-elmélet#transznemű#lmbtq#texas#lövöldözés#iskola

Címlapról ajánljuk