Külföld

Megkérte a légiutas-kísérő a nőt, hogy vegye fel a maszkját, erre az kiverte a fogait

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 16:28

A kalifornai nőnek 15 hónap börtön lett a jutalma.

15 hónap börtönre ítélték azt a kaliforniai nőt, aki még tavaly megtámadta a Southwest légitársaság egyik utaskísérőjét. Az alkalmazott arra kérte a 29 éves Vyvianna Quinonez-t a leszállás során, hogy csatolja be az övét, és vegye fel az akkor a járvány miatt még kötelező arcmaszkot.

A CBS szerint a nő erre videózni kezdte az utasíkísérőt, aztán meglökte, végül felállt, ököllel arcon ütötte, és megtépte a haját. Az őrjöngő nőt utastársai állították le.

Az esetről készült felvételen látható, ahogy egy másik utas elállja a nő útját, ráparancsol, hogy üljön le, és élesen számonkéri: „Ne merészelj így hozzáérni egy légiutas-kísérőhöz!”

Az alkalmazottnak három foga is kitörött, amit csak költséges műtétekkel lehet helyreállítani. Emellett zúzódások és vágások is voltak az arcán. Az elkövető bűnösnek vallotta magát. A börtön mellett 33,5 ezer dollárt kell fizetnie a tavaly májusi támadás miatt, illetve három évig a repüléstől is eltiltották. Kötelező lesz részt vennie indulatkezelő foglalkozásokon is.

2021 során az amerikai légitársaságok több mint ötezer olyan esetet jelentettek, amikor erőszakos utasokkal kellett foglalkozniuk. Legtöbben a koronavírus miatti maszkviselés ellen keltek ki erőszakosan, köztük mindössze 300-an voltak alkoholos befolyásoltság alatt. A légiutas-kísérők szakszervezete azért is kampányolt, nagyobb számban legyenek jelen a repülőrendőrségnek számító légimarsallok a járatokon.

Nyitókép: George Rose / Getty Images

#Külföld#maszkviselés#repülő#légiutas-kísérő#fogak#erőszak

Címlapról ajánljuk