Külföld

Hazudott Le Pen arról, hogy kapott-e hitelt Mészáros Lőrinc bankjától

rtl.hurtl.hu

2022. április 14. 18:39

Marine Le Pen azt állította, hogy nem jutott kölcsönhöz a kampányához egész Európában. Pedig a magyar MKB 10,6 millió euróval segítette ki.

Marine Le Pen, a múlt vasárnapi francia elnökválasztás második fordulójába jutott jelölt, aki Emmanuel Macron elnökkel küzd a tisztségért, szerdán sajtótájékoztatót tartott, amelyen alapvetően az Oroszországhoz és Vlagyimir Putyinhoz való viszonyáról beszélt. Le Pen azt mondta, „nem korrekt”, hogy Putyin-barátsággal vádolják, mert szerinte ő csak ugyanúgy a jobb francia-orosz kapcsolatokon próbált dolgozni az elmúlt években, mint Emmanuel Macron – írta az Azonnali.

A szélsőjobboldali politikus ezután arról kezdett beszélni, hogy „minden külső hatalomtól függetlenül” politizál, orosz hitelre pedig azért volt szüksége korábban a kampányához, mert mindmáig soha nem tudott sikerrel kölcsönhöz folyamodni sem Franciaországban, sem máshol Európában.

Csakogy ez a kijelentés azonban nem állja meg a helyét:

még februárban derült ki, hogy a politikus a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő MKB Banktól kapott 10,6 millió euró hitelt a kampányához.

Nyitókép: Orbán Viktor kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje Varsóban 2021. december 4-én. – Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Fischer Zoltán

#Külföld#franciaország#elnökválasztás#marine le pen#mészáros lőrinc#mkb

Címlapról ajánljuk