Külföld

Moszkvában landolt egy Roman Abramovicshoz köthető luxusrepülő

rtl.hurtl.hu

2022. március 15. 5:56

Az orosz oligarcha tagadja, hogy közeli kapcsolata lenne Vlagyimir Putyinnal.

A Reuters a Flightradar24 repülésfigyelő oldal adatai alapján arról ír, hogy kedd hajnalban Moszkvában szállt le egy, a múlt héten szankciókkal sújtott Roman Abramovics oligarchához köthető repülőgép. Az üzleti magángép rövid ott tartózkodást követően Isztambulból indult az orosz fővárosba.

A repülő hétfőn Izraelből érkezett Törökországba nem sokkal azután, hogy a Chelsea futballcsapat tulajdonosát a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren látták.

Roman Abramovics az egyik a hét orosz milliárdos közül, akiket az Egyesült Királyság múlt héten szankciókkal korlátozott Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt. Az Európai Unió is hasonló lépéseket tett a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető oligarchákkal és családtagjaikkal szemben. Abramovics nem léphet be az Egyesült Királyság területére, és nem kerülhet üzleti kapcsolatba egyetlen brit személlyel vagy vállalkozással sem.

Az izraeli és portugál állampolgársággal is rendelkező Abramovics tagadja, hogy szoros kapcsolatot ápolna Vlagyimir Putyinnal.

Nyitókép: Mikhail Svetlov / Getty Images

#Külföld#roman abramovics#orosz-ukrán háború#oroszország#szankciók#moszkva

Címlapról ajánljuk