Külföld

Itt az első ukrán háborús sláger: a Bayraktarhoz írtak ódát

rtl.hurtl.hu

2022. március 2. 8:46

A legjobb juhásza az orosz birkanyájaknak.

Az ukrán szárazföldi erők hivatalos közösségi oldalán osztottak meg egy zenés videoklipet, ami az oroszok ellen bevetett török gyártású Bayraktar drónt dicsőíti – szúrta ki a Clash Report nevű, háborús konfliktusokról tudósító Twitter-oldal.

A Clash Report fordítása szerint a dalban olyan sorok hangoznak el, minthogy

Jönnek a birkák kelet felől,
Hogy „újjáépítsék a nagy birodalmat”,
De a legjobb juhásza a birkanyájnak a
Bayraktar, Bayraktar.

A Világgazdaság épp kedden írt részletesebben az ukrán hadseregnek jó szolgálatot tevő Bayraktar TB2 drónokról, amit 2019 óta vásárol az ország. A cikk szerint a fegyverek fontos szerepet játszanak abban, hogy Vlagyimir Putyin terveivel ellentétben közel sem sétagalopp az Ukrajna elleni invázió az oroszok számára.

Az orosz támadás kezdete óta a közösségi médiát elárasztották a felvételek arról, hogy a Bayraktar TB2 drónok egész menetoszlopokat semmisítenek meg. Az orosz tankhadosztályok tehetetlenek a nagy hatótávolságú, távvezérelt robotrepülőkkel szemben, amiket kis méretük miatt nem látnak a radarjaik.

Nyitókép: Bayraktar TB2 drón az ukrán függetlenség 30. évfordulóján tartott kijevi díszszemlén – Fotó: Volodymyr Tarasov/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#bayraktar

Címlapról ajánljuk