Külföld

Feleségverésre biztatta a maláj férjeket egy politikusnő

rtl.hurtl.hu

2022. február 17. 16:51

A nőknek pedig azt üzente, hogy kérjenek engedélyt házastársuktól, ha beszélni akarnak. Nőjogi szervezetek lemondásra szólították fel a miniszterhelyettest.

Egy maláj politikusnő az javasolja a férjeknek, hogy „gyengéden” verjék meg a feleségeiket, ha nem hajlandók szót fogadni. 

A nőkért és családokért felelős miniszterhelyettesi posztot betöltő Siti Zailah Mohd Yussof az Independent szerint egy Instagram-videóban osztogatta nagy felháborodást kiváltó tanácsait.

„Az anya tanácsai” című videóban a miniszternő azt javasolta a férjeknek, hogy először beszéljenek „fegyelmezetlen és makacs” feleségükkel, majd ha ez nem vezet eredményre, akkor ne aludjanak velük egy ágyban.

Ha a feleség továbbra sem hallgat a szóra, vagy nem változtat a viselkedésén, a férj próbálkozhat a fizikai érintés megközelítésével, finoman megütve őt, hogy megmutassa szigorúságát, és hogy mennyire akarja, hogy változtasson

– mondta a konzervatív iszlamista Parti Islam se-Malaysia párt politikusa, aki a nőknek is adott tanácsot arra vonatkozóan, hogyan tegyék boldoggá házastársukat.

Akkor beszéljetek a férjeitekkel, amikor nyugodtak, befejezték az evést, imádkoztak és ellazultak. Ha beszélni akartok, előbb kérjetek engedélyt.

Nőjogi szervezetek lemondásra szólították fel a miniszterhelyettest, akinek szavai szerintük legitimálják a családon belüli erőszakot. Arra hívták fel a figyelmet, hogy tavaly és tavalyelőtt 9015 rendőrségi feljelentés született ilyen ügyekben. Sokan azonban félnek feljelentést tenni, és megbélyegzéstől tartanak, ezen pedig tovább rontanak az ilyen megjegyzések.

Nyitókép: Instagram / sitizailahmohdyusoff

#Külföld#malajzia#bántalmazás#családon belüli erőszak#nőgyűlölet

Címlapról ajánljuk