Külföld

Agyonlőttek egy 18 éves rappert New Yorkban, egy új, erőszakos zenei stílust is okolnak

rtl.hurtl.hu

2022. február 8. 16:11

Ő a második fiatal hip-hop zenész, akit egy héten belül meggyilkoltak a városban, a rendőrség egy erőszakos zenei stílust is okol.

Egy héten belül két rappert is meggyilkoltak New Yorkban: kevesebb mint 24 órával azután, hogy a rajongók Brooklyn városzrészben megemlékeztek az 5 napja meggyilkolt 22 éves rapperről, Tdott Woo-ról, egy másik fiatal rapper is meghalt Brooklynban. A FOX 5 beszámolója szerint a 18 éves Jayquan McKenley-t, akinek rapneve Chii Wvttz volt, hétfőre virradóra egy New York-i stúdió közelében agyonlőtték.

A fiú apja, Perry Willams azt mondta: mikor értesült a hírről, először úgy gondolta, hogy Jayquan erős fiú, és túl fogja élni a támadást. Hamarosan azonban közölte vele az orvos, hogy Jayquan meghalt.

Apja szerint a fiú ugyan kemény konkurenciával nézett szembe az utcákon, ám emiatt nem lett volna szabad meghalnia.

Chii Wvttz egy rapstílus, a drill híve volt, amely kemény ütemeket és sötétebb, baljósabb hangzást használ. A drill Chicagóból származik, ahol erősen kötődik az utcai bandákhoz.

A már említett, öt napja meggyilkolt, 22 éves T-Dott Woo-t az után lőtték agyon az autójában, hogy pár órával előtte lemezszerződést írt alá.

Eközben a New York-i rendőrség azzal küzd, hogy egyre több illegális fegyver van az utcákon, emiatt pedig a múlt hónapban 32 százalékkal nőtt a lövöldözések száma a tavalyi év azonos időszakázoz képest. 

A rendőrség álláspontja szerint a drill is táplálja az erőszakot, de nem önmagában. Inkább „gyúlékony keveréket alkot” együtt az utcai bandákkal és a fegyverekkel.

#Külföld#rapper#gyilkosság#new york

Címlapról ajánljuk