Külföld

Kartondobozban hagyta magára újszülöttjét egy alaszkai nő, szívszorító üzenetben indokolta döntését

rtl.hurtl.hu

2022. január 3. 10:28

Az üzenet szerint a baba koraszülött volt, a terhesség 28. hetében jött a világra. Anyja azt írta, nem engedheti meg magának, hogy etesse.

Magára hagyott egy kisbabát édesanyja a dermesztő alaszkai télben egy útkereszteződésnél. A hatóságok szerint az újszülött egészséges volt, és biztonságba helyezték.

Az anya üzenetet is hagyott a baba mellett, amiben leírta: azért vált meg gyermekétől, mert arra sincs pénze, hogy etesse őt.

A babára rátaláló fairbanksi lakos egy Facebookra feltöltött videóban mutatta be a papírra írt üzenetet, ami így szól:

Ma, december 31-én születtem reggel hatkor. 12 héttel túl korán születtem. Anyám 28 hetes terhes volt, amikor megszülettem. A szüleimnek és a nagyszüleimnek nincs elég ételük és pénzük arra, hogy felneveljenek. SOHA nem akarták ezt tenni velem. Az anyám annyira szomorú, hogy erre kényszerül. Kérlek vegyetek magatokhoz, és találjatok nekem egy SZERETŐ CSALÁDOT. A szüleim ezért könyörögnek bárkihez, aki megtalál. Teshawn-nak hívnak.

A rendőrség most azt kéri, hogy akinek információi vannak a babáról, lépjen kapcsolatba velük.

A csecsemőt megtaláló nő arról írt posztjában, hogy biztosan szereti az édesanyja a gyereket, ha nevet is adott neki – még ha ilyen borzalmas döntést is hozott. Azt is megemlítette: az anya valószínűleg nem tudott arról az alaszkai törvényről, amelynek értelmében a szülők nem kívánt kisbabáikat büntetés nélkül átadhatják bármelyik kórháznak, templomnak, tűzoltóságnak vagy rendőrőrsnek.

Nyitókép: Roxy Lane / Facebook

#Külföld#alaszka#baba#elhagy#törvény#anya#pénz#nevelés

Címlapról ajánljuk