Külföld

A családok támogatásáról beszélt Ferenc pápa, miután bejelentették a halálhírét

rtl.hurtl.hu

2021. december 26. 12:52

A kínos bakit az ITV brit tévécsatorna követte el.

A szülőket, az egyházat és a társadalmat is a családok támogatására és védelmére szólította fel Ferenc pápa vasárnapi miséjén. Egyúttal aggodalmát fejezte ki a gyermektelenséghez vezető „demográfiai tél” miatt. A pápa beszédét az MTI szemlézte.

A názáreti szent család ünnepén tartott szertartáson a katolikus egyházfő emlékeztette a híveket, hogy Jézus családja alázatos és egyszerű volt, Mária és József ugyanúgy szerette és aggódott gyermekéért mint bármelyik más édesanya és édesapa teszi. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy

Azzá az emberré, aki ma vagyunk, nem a rendelkezésünkre állt anyagi javak tettek, hanem a szeretet, amit kaptunk

– mondta Ferenc pápa.

Az Úrangyala-imádság után az egyházfő bejelentette, hogy levelet írt a házasokhoz a járvány miatt korábban elmaradt, jövő nyáron esedékes Családok Világtalálkozója alkalmából. Ebben a pápa aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Olaszországot és számos más országot a „demográfiai tél uralja”. Hozzátette, úgy tűnik, hogy sokan inkább gyermek nélkül élnek, sok pár inkább gyermektelen marad, vagy csak egy gyermeket vállal, amit tragédiának nevezett.

A pápának egyébként meglehetősen sűrű vasárnapja volt, főleg annak tudatában, hogy az egyik brit tévétársaság bemondója bejelentette a halálhírét. Az ITV műsorvezetője ezt éppen azután jelentette be, hogy az egyházfő befejezte szombati, karácsonyi miséjét. Éppen az elhangzottakat foglalta össze, amikor bekövetkezett a kínos baki.

A pápa azt mondta, hogy az oltásokat elérhetővé kell tenni a leginkább rászorulók számára. A halálát megerősítették

– mondta Kylie Pentelow, akinek mentségére szól, hogy azonnal rájött, mekkorát hibázott, és elnézést kért.

 

 Nyitókép: Gregorio Borgia / MTI / AP

#Külföld#ferenc pápa#úrangyala#mise

Címlapról ajánljuk