Híradó

Bepanaszolták a szülők az ercsi óvoda vezetőjét, aki szerint csak le akarják járatni

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. március 13. 18:33

Kiabál a gyerekekkel, és rossz miatta a hangulat az óvodában – ezzel panaszolták be az ercsi Hétszínvirág óvoda vezetőjét. A polgármester vizsgálatot rendelt el, de előtte egy hónapra felfüggesztette a munkavégzés alól az intézményvezetőt. A polgármester közleményében elismerte a vizsgálatot, de részleteket nem árult el. A rendőrségtől azt írták: nem érkezett feljelentés az ügyben. A nő szerint a panaszkodók célja nem a gyerekek védelme, hanem az, hogy ő ne tudjon újra pályázni az óvodavezetői posztra.   

Huszonöt éve óvónő, ebből tizenöt évig az ercsi Hétszínvirág óvodát vezette. Két napja a város polgármestere a munkahelyén kereste meg. 

Hétfőn kaptam egy felfüggesztést a polgármester úrtól, miszerint a vezetői módszereimet és a gyermekekkel való bánásmódomat sérelmezik

– fogalmazott az RTL Híradónak Ábrahám Gabriella. Az igazgatónő azt állítja, nem mondták meg neki, hogy pontosan miben hibázhatott. Április 10-ig be sem mehet az óvodába. Szerinte eddig senki sem panaszkodott rá.

Híradónk birtokába jutott a határozat, amely szerint az óvodavezető egyik volt kollégája és több szülő tett panaszt. A hvg.hu úgy tudja, már volt probléma a pedagógussal, a jelenlegi botrányt pedig egy állítólagos bántalmazási ügy robbantotta ki. 

A panaszkodók szerint az igazgató gyakran beráncigálja az irodájába azokat a gyerekeket, akikkel megítélése szerint probléma van, egy kisfiúval többször is megtette ezt. 

Erről hangfelvétel is készülhetett, és ezzel fordultak a szülők az önkormányzathoz. Megkeresésünkre Szabó Tamás polgármester közleményt küldött, amelyben elismerte, hogy vizsgálat indult, de a részletekről nem osztott meg semmit, így azt sem tudni, hogy valóban van-e ilyen hangfelvétel. Az igazgató azt állítja, hogy le akarják járatni, és ellehetetlenítenék, hogy pályázzon az óvodavezetői posztra. A pedagógus azt mondja, nagyon megviselték a történtek.

Ügyvédje szerint a határozatot megtámadják a bíróságon, mert a felfüggesztés miatt jelentős kár is érheti a védencét. Az Óvodapedagógusok szakmai szervezetének elnöke szerint egy ilyen eljárásnak szigorú szabályai vannak. Hogy melyek ezek, és mit mond a polgármester és a rendőrség, kiderül az RTL Híradó riportjából, amit a cikkünk elején található videóban nézhetnek meg. 

#Híradó#Videó#Belföld#ercsi#óvoda#óvónő#panasz#bántalmazás#top hírek

Címlapról ajánljuk