Híradó

Hazaküldték az ügyeletről az egyéves porcsalmai kisfiút, másnapra meghalt

Lévai RenátaLévai RenátaHajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2024. február 28. 17:43

Meghalt egy egyéves kisfiú Porcsalmán, szülei szerint orvosi hiba miatt – erről az ATV számolt be először. A gyereket, akinek hasmenése volt és hányt, vasárnap a mátészalkai ügyeletes orvoshoz vitték. Ott a szülők szerint rövid vizsgálat után kúpot adtak neki, majd hazaküldték őket. Másnapra a gyerek rosszabbul lett, ekkor a porcsalmai háziorvoshoz vitték, ahol már újra kellett éleszteni, de végül nem tudták megmenteni az életét. A háziorvos hatósági boncolást kért, a rendőrség büntetőeljárást indított.

A porcsalmai család szerint egyéves gyerekük vasárnap hányt és hasmenése volt, ezért elvitték az orvosi ügyeletre, ami a mátészalkai kórházban van, de az Országos Mentőszolgálat működteti. A szülők az ATV-nek beszéltek először. Az anya szerint odabent leültek egy székre, a gyerek hasát és torkát nézte meg az orvos.

Az apa furcsállja, hogy minden pillanatok alatt zajlott. „Bevitte a feleségem, két perc volt az egész, azt' már jött is kifele. Meg se vizsgálta, csak megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, minden rendben van, nincsen kiszáradva” – magyarázta az ATV-nek a férfi.

A szülők szerint hétfőre romlott a gyerek állapota. Reggel bevitték az orvoshoz, ott már újra kellett éleszteni. „Nem reagált semmire, nagyon ki volt száradva” – mondták a szülők.

Megszólalt a háziorvos

A porcsalmai háziorvos az RTL Híradónak azt mondta, hétfőn reggel 9 után vizsgálta meg a kisfiút. 

Nagyon-nagyon rossz állapotban volt, tónustalan, alig lélegzett, szürkés sápadt volt. Segítséget hívtunk, kaptunk is, de sajnos nem sikerült újraéleszteni a kisbabát

– fogalmazott dr. Fülöp Magdolna.

A háziorvos hatósági boncolást kért, hogy kiderüljön, miért halt meg a kisfiú, ő ugyanis nem tudja, hogy korábban milyen állapotban volt a gyerek.

A család tudni akarja, hogy az ügyeleten történt-e mulasztás, de onnan senki nem kereste őket. A rendőrség büntetőeljárást indított. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte: azután tudnak tájékoztatást adni, ha az lezárult. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#meghalt gyerek#Porcsalma#orvosi hiba#hasmenés#hányás#orvosi ügyelet#háziorvos#újraélesztés#büntetőeljárás#top hírek

Címlapról ajánljuk