Híradó

Mégis él a Testről és lélekről szarvasa

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. január 30. 15:20

Hétfő hajnalban meglőtték a Farkasemberként is ismert Horkai Zoltán két szelíd szarvasát Gödöllőn. Egyikük, a Góliát nevű idős bika a Testről és lélekről című Arany Medve-díjas magyar film emblematikus karaktere. Eleinte úgy tűnt, ő is elpusztult, ám kedden mégis megtalálták, amint sérülten kóborolt. A szarvasokról Horkai és a film rendezője, Enyedi Ildikó is beszélt a Híradónak.

Frissítés 17:50-kor: kedd délután derült ki, hogy Góliát – a szarvasbika, amelyről eddig úgy lehetett tudni, hogy elpusztult az orvvadászok támadásában – mégis él. Megtalálták, amint sérülten kóborolt a környéken – erről a rendőrség értesítette a Híradót. Alábbi cikkünket, amely a korábbi értesülés alapján készült, ennek megfelelően frissítettük.

A történet további részletei a kedd esti RTL Híradó riportjából derülnek ki, például az is, hogy a rendőrség állatkínzás és lopás miatt nyomoz az ügyben:


Hétfő hajnalban meglőtték a Farkasemberként is ismert Horkai Zoltán két szelíd szarvasát Gödöllőn. Az idomár szerint legalább négy ember kellett ahhoz, hogy a 150 kilós szarvasbikát feltegyék egy járműre, majd elvigyék. A másik szarvas elmenekült, gazdája golyóval a nyakában talált rá a tetemre. 

Az egyik meglőtt szarvas, Góliát Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmjében is szerepelt. 

Horkai Zoltán bővebb nyilatkozatát a cikk tetején található videóban láthatják!

A Híradó a Testről és lélekről rendezőjét, Enyedi Ildikót is megkereste a hírrel kapcsolatban. A rendező felidézte: „Azért választottam Horkai Zoltán állatkoordinátort a filmhez, mert ő nem rávenni, rákényszeríteni akarja az állatokat arra, hogy csináljanak valamit, hanem az a fajta ember, aki megpróbálja kitalálni, hogy vajon mitől lenne kedve az állatnak megcsinálni egy bizonyos dolgot. Tehát igazán partnernek tekinti őket. Ez egy különleges érték, ami beköltözik egy filmbe is. 

Ezért aztán különlegesen fájdalmas hír volt hallani azt, hogy megölték ezeket az állatokat, akik nagyon komplex lények

– fogalmazott a rendező. Hozzátette: Horkai „kétféle módon foglalkozik az állatokkal. Vannak, akik filmekben dolgoznak: a mi lányszarvasunk, Picúr ilyen volt. Góliát, az idősebb bika olyan szarvas volt, akit kifejezetten eredeti csordájában, eredeti körülményei között, emberektől távolt nevelt fel. 

Nagyon nagy szívességet tett nekünk azzal, hogy egy féléves munka során apró, napi lépésekkel közel hozta őt az emberekhez, magához és a stábhoz, hogy le tudjuk forgatni ezt a filmet.

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#horkai zoltán#agyonlőtték#szarvas#góliát#farkasember#enyedi ildikó#testről és lélekről#orvvadászat

Címlapról ajánljuk