Híradó

A hangos veszekedés már fel sem tűnik az erzsébetvárosi emberölés környékén

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2024. január 28. 16:31

Emberölés miatt keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint tegnap este az útra lökte vitapartnerét Budapesten. A 66 éves férfit halálra gázolta egy taxi. Úgy tudjuk, hogy a két ember nem ismerte egymást. Mindketten egy közeli vendéglőben voltak, annak ajtajában kezdődött a veszekedés. A lökdösődő elmenekült, a rendőrök még most is keresik.

Tucatnyi rendőrautó érkezett a Thököly úti vendéglő elé szombat este. De nem a kocsmában kellett intézkedniük, egy halálos gázolás miatt jöttek. Az úttest vendéglő előtti szakaszán egy 66 éves férfi feküdt, egy autó ütötte el. A mentők már nem tudták megmenteni az életét. A helyszínre nyomozók is érkeztek, miután hamar kiderült, hogy az áldozat nem szokványos balesetben halt meg.

A közeli kocsmában este fél tíz után záráshoz készülődtek, a vendéglős ezért kitessékelte az embereket. A későbbi áldozat az ajtóban veszett össze egy kifelé tartó férfival.

A Budapesti rendőr-főkapitányságra 21 óra negyven perckor érkezett jelzés, hogy Budapest VII.-kerületében a Thököly úton két férfi keveredett szóváltásba egymással és az egyik férfi a másik férfit kilökte az útra

– mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az úttestre lökött férfit egy taxi ütötte el. A keleti Pályaudvar felé tartó sofőr nem tudta elkerülni a gázolást.

A különleges körülmények miatt sokáig tartott a helyszínelés, addig rendőrségi sátor takarta el a holttestet, órákkal később vihették csak el a temetkezési vállalat emberei. A nyomozók ekkorra már több embert is kihallgattak.

Az elkövető elmenekült a helyszínről. A budapesti rendőrfőkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen

– tette hozzá Csécsi Soma.

A takarítók homokkal próbálták eltüntetni a baleset nyomait, de az úttest szélén még délelőtt is jól látszott, hol feküdt az elgázolt férfi. A vendéglő – amely előtt a tragédia történt – nem nyitott ki a szokott időben. Előtte a járdán többen bámészkodtak és a nyitva tartó boltokban egymástól kérdezgették, mi történt.    

A környéken lakók közül többen azt mondták, hogy azért nem látták a gázolást, mert annyira megszokták már az utcán veszekedő, hangoskodó embereket, hogy miattuk néznek ki az ablakon. A sok rendőrautó fénye láttán ugyanakkor kíváncsiak lettek, de addigra már a helyszínelők dolgoztak.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#top hírek#emberölés#keresik#budapest#taxi

Címlapról ajánljuk