Híradó

8,5 milliós juttatást kap a DK-ból kizárt volt gödi alpolgármester, aki a Momentum szerint lerombolta az összefogást

Horváth NándorHorváth Nándor

2023. december 17. 18:03

A Momentum helyi képviselője szerint ezzel a Fidesz kifizette az évek óta velük szavazó és az ő érdekeiknek megfelelően politizáló Lőrincz Lászlót. Úgy látja: ez a tökéletes példa arra, hogy helyi szinten hogyan működnek együtt ellenzékinek mondott politikusok a kormánypártokkal. Lőrincz Lászlót hiába kereste az RTL Híradó.

Táblákra írták ígéreteiket, így álltak egymás mellett az ellenzéki összefogás jelöltjei Gödön, 2019 őszén. Az összefogás végül többséget szerzett, a polgármester pedig az akkor még momentumos Balogh Csaba lett. A szövetség azonban alig fél év alatt szétesett.

2020 júniusában az összefogás négy képviselője külön frakciót alapított és a Fidesszel együtt szavazva korlátozták a polgármester jogköreit. Balogh Csaba ezután a veszélyhelyzet által biztosított jogaival élve eltávolította a már nem vele szavazó alpolgármestereket – köztük Lőrincz Lászlót –, akik fegyelmit kezdeményeztek ellene, majd a testület többsége rövid időre kétszer is felfüggesztette.

Több nyilvános üzengetés után végül a Momentum és a DK elnöke személyesen egyeztetett egymással, de ez nem hozott eredményt. A külön frakciót alapító DK-s képviselőket kizárták a pártból. 

A konfliktus tovább gyűrűzött, Balogh Csaba polgármester pedig idén februárban lemondott. Utódjának a függetlenként indult, de a Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán lett. 

Ő terjesztette be azt a javaslatot, amely visszamenőleg, az eltávolításától számítva kamatokkal együtt kifizeti Lőrincz Lászlónak az alpolgármesteri fizetését 

– erről a Momentum helyi képviselője számolt be a közösségi oldalán, ezt a 24.hu vette észre.

„Mindenekelőtt morálisan nem tartom jogosnak, hogy valaki azért kapjon fizetést, mert egyáltalán nem végez munkát. Vagy hogyha azt nézzük, hogy tulajdonképpen milyen munkát végzett, akkor az ő számlájára írható a gödi összefogásnak a felbontása és lerombolása.

8,5 millió forintba kerül a Fidesznek az, hogy szétszedjen egy összefogást 

– fogalmazott Vajda Viktória, a Momentum helyi politikusa.

A képviselőtestület kormánypárti és volt ellenzéki többsége végül megszavazta a javaslatot. Vajda Viktória ezért lemondott az önkormányzatban kapott tanácsnoki posztjáról és az ezzel járó – képviselői fizetésénél jóval nagyobb – juttatásáról.

Az RTL Híradó kereste Lőrinc Lászlót és Kammerer Zoltánt is, hogy megtudjuk, miért tartják helyesnek a 8,5 millió forintos juttatást, egyikük sem válaszolt.

#Híradó#Videó#Belföld#politika#göd#ellenzéki összefogás#momentum#lőrincz lászló#alpolgármester#fidesz#balogh csaba#dk#vajda viktória#top hírek

Címlapról ajánljuk