KERESÉS search-close

"Horváth Nándor" szerzővel ellátott tartalmak

Horváth Nándor

Horváth Nándor által létrehozott tartalmak (100):

Nem törvénytelen a menekültek éheztetése

Egyetlen magyar törvény sem írja elő, hogy ételt kellene adni a fellebbezésük elbírálására váró menekülteknek a tranzitzónákban - ezzel utasította el a Nemzeti Nyomozó Iroda Szél Bernadett független képviselő feljelentését. Ugyan az Emberi Jogok Európai Bírósága több tucat esetben kötelezte a kormányt, hogy adjon enni ezeknek a menekülteknek, az NNI szerint ezt nem lehet általánosságban értelmezni. Szél Bernadett szerint a kormány embertelen.

Lemondott a karcagi rendőrkapitány

Lemondott a karcagi rendőrkapitány, aki ellen az ügyészség hivatali visszaélés miatt nyomozást is folytat. Híradónk múlt héten mutatta be azt a felvételt, amelyen Teleki Zoltán azért vonja felelősségre a beosztottait, mert megbüntették a tilosban parkoló helyi kórházigazgatót. Aki a kapitány állítása szerint sokszor kivételez a rendőrökkel a kórházi kezeléseknél. A kórházigazgatót, aki egyben fideszes képviselő is, ma is hiába kerestük.

Öt kihívója van Tarlósnak az októberi főpolgármester-választáson

Újabb két jelölt jelentette be, hogy indul az októberi budapesti főpolgármester-választáson. Ezzel hatra nőtt az indulók száma. Tarlós István jelenlegi főpolgármester és Karácsony Gergely az ellenzék közös jelöltje mellett Thürmer Gyula a Munkáspárt, Sermer Ádám a Liberálisok színeiben, Puzsér Róbert és Berki Krisztián pedig függetlenként indulna.

A velünk élő korrupció tökéletes példája

A korrupció ellen küzdő Transparency International szerint a velünk élő korrupció tökéletes példája az a hangfelvétel, amelyen a karcagi rendőrkapitány felelősségre vonja a beosztottait, mert megbüntették a tilosban parkoló kórházigazgatót. A felvételen a kapitány részletesen elmeséli, hogyan simítja el az ügyet. A Belügyminisztérium és a rendőrség három napja nem válaszol kérdéseinkre.

 

Rendőrkapitány: „Ezt kisimítom, de nem hiányzik az ilyen jellegű feszültség!”

A kórházi dolgozókat ne büntessék, mert akkor nem lehet elintézni a rendőrök soron kívüli ellátását - egyebek közt ezt is mondja a karcagi rendőrkapitány azon a hangfelvételen, amely az RTL Híradó birtokába jutott. Beosztottjait kéri arra, hogy differenciáltan bírságoljanak. Úgy tudjuk, az ügyben fegyelmi eljárás folyik, de nem a rendőrkapitány, hanem a felvételt készítő rendőrök ellen.

Drasztikusan drágult a paradicsom az elmúlt hetekben

Az agrárgazdasági kutató intézet adatai szerint a nagybani piacokon több mint 200 forinttal kérnek többet a paradicsom kilójáért, mint egy évvel ezelőtt. De jelentősen drágult a paprika, a hagyma, vagy éppen a csemegekukorica is.

Vitát gerjesztettek a Coca-Cola toleranciát hirdető plakátjai

Petícióval, bojkottal és versikével zajlik a vita, amit a Coca-Cola Budapesten kihelyezett plakátjai gerjesztettek. A toleranciát hirdető képeken hetero- és homeszexuális párok is láthatóak. Egy fideszes képviselő bojkottot hirdetett a cég termékei ellen. Alföldi Róbert versikével biztosította támogatásáról a plakátokat. A cég szerint mindenki egyenlő és mindenkinek joga van a szerelemhez.

 Órákat várakoznak a rákos betegek az Onkológiai Intézetben: már az ombudsman is vizsgálódik

Az egész kormány kudarca, hogy kétharmados többséggel sem képes méltóságteljes ellátást biztosítani a daganatos betegeknek – véli a Momentum. Csütörtökön számoltunk be róla, hogy már arra órákat várnak a betegek az országos onkológiai intézetben, hogy bejussanak a váróterembe. Az ATV szerint a kórház ezek után arra készül, hogy nem engedi be a betegeket az épületbe a rendelés megkezdése előtt. Az ombudsman hivatalból vizsgálatot indított.

Órákat várakoznak a rákos betegek az Onkológiai Intézetben

Már arra órákat várnak a daganatos betegek az Országos Onkológiai Intézetben, hogy bejussanak a váróterembe – erről a 24.hu és az Index számolt be. Miután bejutnak, gyakran újabb több órás várakozás kezdődik. Nyilatkozott híradónknak egy beteg, aki azt mesélte, sokszor csak a földre tud leülni, ott kell hosszasan várakoznia. Szerinte az orvosok és a nővérek mindent megtesznek értük, de a körülmények borzasztóak. A kormány azt ígérte, megvizsgálják a helyzetet. A DK szerint most látszik mekkorát hazudik a kormány azzal, hogy az egészségügyben minden rendben.

Nem fedik fel az ápolási díjakkal való visszaéléseket

Nem árulja el a kormány, hogy hányan éltek vissza az ápolási díjakkal. Pedig korábban a visszaélésekre hivatkozva utasították el a támogatás emelését. Ungár Péter LMP-s képviselő szerette volna kikérni az adatokat, de az EMMI nem adta ki neki. Ezért a bírósághoz fordul. Az EMMI szerdán annyit közölt: a visszaélések kiszűrése a járási hivatalok feladata.

Ki kell adni, hogy mennyit költöttek a nemzeti konzultációk hirdetésére

Ki kell adni, hogy mikor, mennyit költött nemzeti konzultációk hirdetésére a kormány - erre szólította fel a Miniszterelnöki Kabinetirodát az adatvédelmi hatóság elnöke. A Jobbik elnöke kéri a 2017 utáni adatokat már két éve, de azokat nem kapta meg, csak betekintést engednének neki a dokumentumokba. Péterfalvy Attila szerint ez törvénysértő. A kormány továbbra is betekintést enged a dokumentumokba a Jobbik elnökének.

Nincs hiteles nyelvvizsga-adatbázis

Ha valaki 2000 előtt tett nyelvvizsgát és elvesztette a bizonyítványát, akkor nincs, ahol újat állítanának ki helyette. Erről az Index írt. A Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint ez a kisebbik baj. A nagyobb, hogy hiteles adatbázis hiányában nem lehet ellenőrizni a nyelvvizsgák valódiságát. Az Oktatási Hivatalt hiába kerestük, nem válaszoltak.

Még mindig zárva a stadion

Továbbra sem bírnak a baktériumos fertőzéssel a székesfehérvári stadionban. Így hiába ígérte meg korábban az önkormányzat, mégsem játszhatja a Vidi FC az esetleges augusztusi Európa-liga meccsét a saját stadionjában. A szakértő szerint ha egyszer megtelepszik, nagyon nehéz eltávolítani ezt a baktériumot. A stadiont tavaly adták át. 15 milliárd forintból épült.

Kövér:

Elismerte Kövér László házelnök, hogy Orbán Viktor nem teljesíti egy törvényben foglalt kötelességét. A miniszterelnöknek minden uniós csúcs után be kellene számolnia az ott elhangzottakról az Országgyűlésnek, de ezt legutóbbi találkozó után sem tette meg. Erre Szél Bernadett független képviselő hívta fel írásban a házelnök figyelmét. Kövér László azt válaszolta, megkéri Orbán Viktort, hogy igazítsa a törvényt a gyakorlathoz.

Gulyás Gergely: Ha valódi a felvétel, bűncselekmény történt

Nem differenciálhat egy rendőr abban az esetben, ha valaki jogtalanul mozgáskorlátozott helyen parkol – ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó ügyvéd. Szerdán számoltunk be róla, hogy az Index birtokába került hangfelvételen a karcagi rendőrkapitány állítólag arról beszél kollégáinak: nem lett volna szabad feljelenteni a városi kórház főigazgatóját.

Választási csalás gyanúja miatt függesztették fel a szószólót

Hajléktalanoknak adhatott pénzt és italt azért, hogy vallják magukat örménynek és szavazzanak rá. Választási csalás gyanúja miatt felfüggesztette a parlament az örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát. A mentelmi bizottság kormánypárti elnöke, idézem: "etnobiznisznek" nevezte az eljárást. Serkisian Szeván Simon március óta nemzetiségi szószóló, ezért havi bruttó 1,2 millió forintot kap. Szombaton hiába kerestük.

Hiába költenek milliárdokat a felújításra, nincsenek gyerekek az Erzsébet-táborban

Hiába költ a kormány milliárdokat állami és uniós pénzből a táboroztatásra, nem fogad gyerekeket a fonyódligeti Erzsébet-tábor – írta meg a Magyar Hang. A kormány tavaly bejelentette, hogy 26 milliárdból teljesen felújítja a zánkai és a fonyódligeti ingatlanokat is. Akkor azt ígérték, ez a táboroztatást nem befolyásolja. Most Fonyódligeten nincs nyoma a felújításnak, de gyerekeket sem látnak arrafelé. Az Erzsébet-táborok annyit válaszoltak: a fejlesztés előkészítése kezdődött meg.

Már tervezik a felcsúti kisvasút meghosszabbítását

Már zajlik a felcsúti kisvasút meghosszabbításának tervezése. Már el is költöttek erre majdnem 250 millió forint közpénzt. A hvg.hu birtokába jutott kormányzati előterjesztés szerint mindkét irányba meghosszabbítanák a mostani pályát, így Bicske és Lovasberény között járna a kisvasút. Hogy mindezt mennyi pénzből építenék meg és mikorra, azt nem tudni. A DK szerint sokkal nagyobb gondok is vannak vidéken, mint a hiányzó kisvasutak.

Mégsem lesz kötelező az osztályzás?

Egyetlen pontban hajlandó változtatni a kormány a köznevelési törvény tervezett módosításán. Eszerint mégsem lenne kötelező az osztályzás. Az alternatív iskolák szabadságát korlátozó szabályok viszont megmaradnának. Az alapítványi és magániskolák egyesületének elnöke szerint ezzel az állam kedvére döntheti majd el, hogy melyik iskola működhet és melyik nem a jövőben.

 

Mégis Botkát támogatja a DK

Mégis támogatja Botka László polgármester-jelöltségét Szegeden a DK. Tegnap még úgy tűnt, kihátrálnak a korábbi megállapodásból. Ma viszont bejelentették: megvan az egyezség, így az ellenzéki pártok többségének támogatásával indulhat újra a város vezetéséért Botka László. Budapest 9. kerületében sem zökkenőmentes az ellenzéki együttműködés, emiatt ott előválasztást tartanak két jelölt között.

Késik az elszámolással az állami kukaholding

Hiába cserélték le az állami kukaholding vezetését idén tavasszal, a cégnek a tavalyi év után idén sem sikerült betartani a törvényi határidőt és időre elkészíteni a pénzügyi beszámolóját. Pedig a kormány márciusban azt ígérte még tavasszal rendezik a számlázással és elszámolással kapcsolatos elmaradásaikat. Az LMP szerint kár erőltetni a kukaholdingot, sokadjára bizonyosodik be, hogy teljesen működésképtelen.

A Fidesz és a baloldali ellenzék is a maga sikerének érzi

Egyformán sikernek állítja be a Fidesz és a baloldali ellenzéki pártok is, hogy a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság új elnöke. Orbán Viktor szerint a legfontosabb, hogy végül nem a szociáldemokrata Frans Timmermans lett a befutó. A DK szerint viszont Orbán alaposan eltaktikázta magát.

Egyre több helyen összefog az ellenzék

Egyre több helyen összefog az ellenzék - már több mint 80 nagyobb településen megegyeztek, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. Másik 80 településen most is tárgyalnak. A jelöltek többsége helyi, független, civil szervezetek színeiben indul az ellenzéki pártok támogatásával. A Fidesz szerint ez tiszteletlenség a választókkal szemben.

Trianoni emléknapot kezdeményez két kormánypárti szenátor Romániában

Trianoni emléknapot kezdeményez két kormánypárti szenátor Romániábanrianoni emléknapot kezdeményez két kormánypárti szenátor Romániában. Ha elfogadják a javaslatot, június 4-én a trianoni szerződést népszerűsítő rendezvényeket tartanának és országszerte kitűznék a román nemzeti lobogót. Mindezt két héttel azután, hogy a magyar Országgyűlés 2020-at a nemzeti összetartozás évének nyilvánította.

Nem számít a kiadott lakásuk?

Havi 300 ezer forint közpénzt vesz fel lakhatási támogatásként a leendő igazságügyi miniszter, miközben férje budapesti lakásával évente milliókat keresnek. Erről a G7 portál írt. A kormány szerint a turistáknak kiadott lakás túl kicsi Varga Juditnak és családjának, ezért jogosan kap támogatást. A DK szerint viszont valójában nem jár neki.

Tarlós István hajlandó lenne vitázni Karácsony Gergellyel

Szemtől szemben hajlandó lenne vitázni Tarlós István Karácsony Gergely frissen megválasztott ellenzéki főpolgármester-jelölttel. Ezt a főpolgármester mondta csütörtökön Híradónknak. Karácsony Gergely azt mondta, örülne, ha lenne ilyen vita. Az ellenzéki jelölt szerint az előválasztással lezárult az ellenzéki pártok közti rivalizálás és indul a közös kampány.

Karácsony Gergely lesz a kihívó, ő nyerte az ellenzéki előválasztást

Karácsony Gergely nyerte a három ellenzéki jelölt között folyó előválasztást, ez szerda este derült ki, miután összeszámolták a rá, Kálmán Olgára és Kerpel-Fronius Gáborra leadott szavazatokat.

6,5 milliárddal drágul a Pénzügyminisztérium költözése

Tovább drágul a Pénzügyminisztérium várba költözése. Az Mfor.hu vette észre, hogy a 2020-as költségvetésben a korábban tervezettnél 6 és fél milliárddal többet, összesen 18,5 milliárdot szánnak a célra. A kormány ezt az építőipari árak drágulásával indokolta. A költözést eredetileg 2017 végére tervezték, de Gulyás Gergely miniszter most elismerte, hogy még jövőre sem történik meg.

Sok munka, kevés munkással

Szinte alig alkalmaznak fizikai munkásokat a közbeszerzéseken nyertes nagy építőipari cégek – derül ki a G7 összeállításából. Ezek a vállalkozások hatalmas bevételt és kimagasló profitot érnek el. Az átláthatóságért küzdő civil szervezet, a transparency szerint ezek a kormányközeli cégek csak lefölözik a közbeszerzéseket, de a munkát másokkal csináltatják. A kormány szerint egyre többen és nagyobb fizetésért dolgoznak az építőiparban.

Megszüntetné a kormány a nyugdíjasok és fogyatékkal élők szociális üdültetését

A jövő évi költségvetésben azt javasolja Varga Mihály, hogy az Erzsébet-programmal már csak gyerekek nyaralhassanak, nyugdíjasok és fogyatékkal élők ne. A DK szerint ez embertelenség. A kormány annyit válaszolt: a pontos szabályokról az ősszel döntenek.

Fizetni kellene a cégadatokért

Fizetőssé tenné a cégadatok megismerését a kormány. Az erről szóló módosítás a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvénybe került. A kormány szerint erre azért van szükség, mert a cégadatokat visszaélés szerűen használják fel. Az átláthatóságért küzdő civil szervezet szerint a kormány célja, hogy elrejtse a számára kínos adatokat és összefüggéseket.

Egy hétig Nyerges Zsolt nevét viselte a szolnoki aréna

Egy hétig Nyerges Zsolt milliárdos vállalkozó nevét viselte a szolnoki vízilabda aréna. Miután azonban a 444.hu beszámolt erről, leszedték a feliratot, a városvezetés pedig szavazást indított az új névadó személyéről. A korábban Simicska Lajossal szoros üzleti kapcsolatban álló üzletember volt az, aki tavasszal a városnak ajándékozta teljes sportvagyonát. Az aréna üzemeltetésére egy hete másfél milliárd forint közpénzt adott a kormány.

Már korábban is ütközhetett  a Hableányt elsüllyesztő ukrán kapitány

Két hónapja is ütközött hajójával az az ukrán kapitány, aki múlt héten a Hableányt elsüllyesztő szállodahajót is vezette a baleset időpontjában. Ezt állítja a hajozas.hu oldal egy névtelenséget kérő, másik Viking hajó kapitányára hivatkozva. A Viking utazásszervezőt hiába kerestük, a kapitány ügyvédje pedig nem kommentálta a hírt. Közben a dél-koreai kormány azt szeretné, ha lefoglalnák a balesetet okozó szállodahajót. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint erre semmi szükség.

Magánrepülővel utazott Kövér László Rómába

Magánrepülővel utazott Kövér László házelnök és kísérete április elején Rómába, az olasz szenátus elnökének meghívására - erről az mfor.hu írt először. Az Országgyűlés Hivatala az útért csaknem 7 millió forint közpénzt fizetett. Menetrendszerinti járattal ennek a töredékéből el lehet jutni az olasz fővárosba. Az Országgyűlés Híradónkkal azt közölte: a látogatás programbeosztása miatt nem tudtak menetrendszerinti járattal utazni.

Meghalt Térey János


szerző:
2019.06.03. 18:52
Meghalt Térey János

A költő, író, drámaíró, műfordító hajnalban hirtelen hunyt el. Mindössze 48 éves volt. A József Attila-díjas szerző korábban azt nyilatkozta: az élet nyomai eltörlődnek, csak a könyvek halmaza marad meg egy-egy író után. Barátja, Kukorelly Endre azt mondta Híradónknak: egy ilyen hirtelen halál arra hívja fel a figyelmet, hogy jobban oda kell figyelni egymásra. Az író kiadója szerint szívroham lehet a halál oka.

Balásy Gyula és Garancsi István is milliárdokkal gazdagodott

Havonta félmilliárd forintot keresett a kormányzati plakátkampányokkal megbízott cégek tulajdonosa, Balásy Gyula. Ügynökségei tavaly egyedüliként nyerhettek el kormányzati kommunikációs megbízást. Szintén milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Garancsi István, aki tavaly Orbán Viktor egyik magánrepülős utazását fizette.

Már Szerbiában is keresik az eltűnteket

A dél-koreai külügyminiszter az utolsó pillanatig reménykedik, hogy akár túlélőket is találhatnak a kedd esti hajószerencsétlenség eltűntként kezelt 21 áldozata közül. Ezt Budapesten mondta, miután a helyszínen tájékozódott a mentésről. Kang Kjungvha azt is mondta: voltak mentőövek a Hableányon, de olyan gyorsan borult fel és süllyedt el a hajó, hogy valószínűleg az utasoknak nem volt idejük felvenni azokat. Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt: már Szerbiában is keresik az eltűnteket.

Ismét ellenőrizték Bige László cégét

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az ország ötödik leggazdagabb emberét. Bige László szolnoki műtrágyagyáránál ottjártunkkor is éppen ellenőrzést tartott a Katasztrófavédelem. Tavaly novemberben több százan tartottak kétnapos razziát az üzemben, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult nyomozás.

Lemondott az LMP vezetősége

A többi ellenzéki párt, az MSZP-Párbeszéd szövetség, a Jobbik és az LMP története legrosszabb EP-választási eredményét érte el. Utóbbi elnöksége még a hivatalos eredmények bejelentése előtt lemondott. A szocialisták vezetősége viszont nem, ők további együttműködésre készülnek. A Jobbiknál úgy fogalmaztak: a Fidesz olyan erővel próbálta őket elpusztítani, hogy a létezésük is siker.

Lebuktak a fideszes plakátrongálók

Tetten érték a fideszes aktivistákat, ahogy egy kisbuszba gyűjtik a frissen felragasztott MSZP-s plakátokat és táblákat. Az eset pénteken éjjel történt Győrben. A helyi MSZP elnöke rongálás és lopás miatt tett feljelentést. A fideszes aktivisták azt mondták: felsőbb utasításra tépkedték le az ellenzéki hirdetéseket. A Fidesz győri elnöke elítélte a történteket.

 Kampányzáró eseményeket tartottak az ellenzéki pártok

Egymás után tartották kampányzáró eseményeiket pénteken az ellenzéki pártok. A DK Felcsúton kezdett, majd az LMP-hez hasonlóan Budapesten találkozott a szimpatizánsaival, a Jobbik pedig Szolnokon tartja rendezvényét. A DK szerint a vasárnapi választás tétje, hogy erős marad-e Európa és az Európai Unió, az LMP pedig a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívta fel az emberek figyelmét.

Még nagyobb lehet a Fidesz győzelme az EP választáson

Még az öt évvel ezelőtti győzelmét is túlszárnyalhatja a Fidesz-KDNP a vasárnapi Európai Parlamenti választáson. Ebben az egy dologban ért egyet az öt legnagyobb magyar közvélemény-kutató cég négy nappal a választás előtt. A legnagyobb verseny a felmérések szerint az LMP és a Momentum Mozgalom között lesz, hogy melyikük tudja megszerezni az egy mandátumhoz szükséges 5 százaléknyi szavazatot.

Hamis aláírás miatt nyomoznak

Nyomoz a rendőrség a Jobbik aláírásgyűjtő ívén talált hamis aláírás gyanúja miatt – írta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben egy volt Jobbik, jelenlegi Mi Hazánk szimpatizáns tett feljelentést, mert szerinte annak ellenére szerepel a Jobbik ívén az aláírása, hogy ő csak a Mi Hazánk mozgalmat támogatta. A Jobbik szerint ez csak a Mi hazánk provokációja. A rendőrség nem reagált kérdéseinkre.

Nem módosítják a családvédelmi akciótervet

Hiába a többezer érintett család, nem módosítja a kormány a családvédelmi akciótervet - közölte Híradónkkal az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Mfor.hu írt arról, hogy több felháborodott család azt kérte a kormánytól: minden 2017 után született harmadik gyermek után egymillió helyett 4 millió forintot engedjenek el a hitelükből. A kormány viszont azt írta: csak a július 1-je után születendő harmadik gyerekek után jár a négymilliós támogatás.

Nem tudni, hogy Orbán és Trump megállapodtak-e

Nem tudni, hogy bármiben is konkrétan megállapodtak volna, egymásról azonban elismerően beszélt Donald Trump és Orbán Viktor miután tegnap először tárgyaltak a Fehér Házban. A találkozó utáni videóüzenetében a magyar kormányfő azt mondta: amit tudni kell Magyarországról azt tudta az amerikai elnök. Az ellenzék szerint sokat elárul, hogy a térség vezetői közül utolsóként fogadta Orbánt Donald Trump.

Trump-Orbán találkozó: az ellenzék szemével

Az MSZP szerint Orbán Viktor csak újabb adósságba sodorta Magyarországot az amerikai elnökkel folytatott találkozóján. A Jobbik szerint az a beszédes, hogy Orbán Viktort a térség vezetői közül utolsónak fogadta Donald Trump. A DK elnöke úgy véli: az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a hétfő esti megbeszélés. Ellenzéki reakciók az Orbán-Trump találkozóra.

Csúszhatnak a BMW és a Mercedes Magyarországra tervezett fejlesztései

Csúszhatnak a BMW és a Mercedes Magyarországra tervezett fejlesztései a két autógyár vártnál rosszabb eredményei miatt – derül ki egy német üzleti lap cikkéből. A Handelsblatt azt írja, a BMW-nél intenzív tárgyalások zajlanak a Debrecenbe tervezett új gyár ütemezéséről, a Mercedesnél meg is született a döntés: legalább egy évvel elhalasztják a kecskeméti üzem bővítését. Az autógyártók nem kommentálták a hírt.

 

Csányi a futballklubokról: Az ablakon dobálják ki a pénzt

Csányi Sándor az MLSZ elnöke szerint a magyar klubtulajdonosok mintha ostobák lennének, úgy dobják ki a pénzt az ablakon és fizetnek olyan játékosokat, akik egy percet sem játszanak. A szövetség elnöke szerint ez már-már felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Ráadásul a kifizetett pénzek többségét a külföldi játékosok viszik haza, egyre kevesebb a magyar fiatal az NB-1-ben.

Az emberiség valódi problémáiról beszélt stábunknak a sztártörténész

A migráció és a Brexit helyett a klímaváltozásra, a nukleáris háború elkerülésére és a mesterséges intelligencia fejlődésére kellene figyelnie az embereknek, mert ezek az emberiség valódi problémái. Ezt mondta az RTL-nek adott interjújában Yuval Noah Harari sztártörténész. Az izraeli tudós szerint a menekültválság véget ért, csak politikai nyereségvágyból néhányan még megpróbálják kihasználni.

Négy mandátumra számít a Jobbik

Nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - ezt mondja a Jobbik Európai Parlamenti listavezetője. Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz az Állami Számvevőszék segítségével akarja tönkretenni a pártot. Ennek ellenére bízik abban, hogy négy mandátumot szereznek a választáson. Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.
A Gyöngyösi Mártonnal készült teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

8,8 millióval menesztették a földügyekért felelős államtitkárt

8,8 milliós lelépési pénzt kapott a földügyekért felelős menesztett államtitkár – írta meg az Mfor.hu. Bitay Márton összesen 8,8 millió forint végkielégítést, fizetést és szabadság megváltást kapott miután februárban elbocsájtották a minisztériumtól – ezt most hozták nyilvánosságra. A Jobbik szerint ez a fizetség, amiért Bitay kiszolgálta a fideszes érdekeket az állami földek eladásainál. A kormány azt állítja, ők megmentették az állami földeket a spekulánsoktól.

Zsarolhatott a volt fideszes politikus

Volt fideszes önkormányzati képviselő ellen emelt vádat az ügyészség zsarolás miatt. A vádirat szerint a kormánypárti politikus elhitette egy kerületi házfelügyelővel, hogy neki köszönheti az állását és a lakását és ezért 100 ezer forintot kért. A volt képviselő akár 8 év börtönt is kaphat a zsarolásért.

Egymilliárd forint a jegybank külföldi irodáira

Majdnem 600 millió forintot költött a jegybank 4 külföldi irodájának bérleti díjára, és az ott dolgozók bérére az elmúlt években. A munkatársaknak járó lakhatási támogatással együtt pedig az egymilliárd forintot is elérhetik a költségek. Az MNB nemrég jelentette be, hogy a hónap végén megszüntetik a szerintük egyébként sikeres irodákat, mert már Budapestről is el tudják végezni a munkájukat. Az MSZP szerint semmi értelme nem volt ezekre ennyi közpénzt költeni.

Újságírók – politikai ellenfelek

Az újságírók a Fidesz politikai ellenfelei, nem az ellenzéki politikusok - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy lakossági fórumon az Index tudósítása szerint. A médiaszociológus szerint aki ezt így gondolja, annak igazából a sajtószabadság az ellensége. Kocsis Máté írásban annyit közölt Híradónkkal: a bevándorláspárti sajtóval állnak szemben. Épp pénteken jelent meg az Európa Tanács jelentése a sajtószabadság helyzetéről. Ebben túlzott kormányzati befolyásról írnak, amely fenyegeti a magyar média sokszínűségét.

Az állam ad pénzt a szombathelyi stadion üzemeltetésére

Nincs pénze a városnak a szombathelyi stadion üzemeltetésére, ezért a kormány 300 millió forint közpénzt ad a Haladás arénájának fenntartására – vette észre a 444.hu. A határozat indoklásában az áll, a stadion hosszú távon szolgálja a sportolók igényeit, ezért jövőre is százmilliókat biztosítanak a fenntartására. A helyi ellenzék szerint jobb lett volna, ha egészségügyre vagy utakra kap pénzt a város.

30 ezer forint egy aláírásért

30 ezer forintért vette a nevére egy ukrajnai magyar fiatal azt a céget, amelynek előtte 160 millió forint kampánytámogatást utaltak az egyik olyan párttól, amelyik 1 százalékos támogatást sem ért el. Ezt egy civil csoport derítette ki 10 hónapnyi nyomozás után. A tavalyi országgyűlési választásokon induló úgynevezett kamupártok még mindig milliárdokkal tartoznak a költségvetésnek. A Fidesz szerint a szabályok jók, az igazság- szolgáltatásnak lenne dolga visszaszerezni az állami pénzeket.

Az EU-hoz fordul a Párbeszéd

Az Európai Unióhoz fordul a Párbeszéd a kormányzati médiatúlsúly miatt. Egy friss elemzés szerint ugyanis a közélettel foglalkozó médiumok 78 százaléka kormányközeli kézben van. Az ellenzéki párt azt szeretné elérni, hogy az EP-választási kampányban kiegyensúlyozott legyen legalább az állami média működése. A Fidesz szerint az állami média most is egyenlő feltételeket biztosít minden pártnak.

Porsche-gyűjteménye van Matolcsy György jegybankelnök fiának

Az átlátszó írta meg, hogy Matolcsy Ádám négy, egyenként több mint tízmilliós sportkocsit tárol egy budai mélygarázsban. A lap szerint az autók összesen több mint 70 millió forintot érnek. Matolcsy Ádám, akinek bútorgyára közbeszerzést nyert és állami támogatást is kapott, az átlátszóval azt közölte, az autókat befektetési céllal vásárolta.

Átfogó egészségügyi reformprogram van, a pénz még kérdés

Átfogó egészségügyi reformprogramja már van a kormánynak, de hogy honnan lesz pénz minden részére, azt még a kabinet sem tudja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy kórházfejlesztéseket, illetve ápolói és orvosi fizetésemelést is tartalmazó intézkedési csomagot fogadott el a kormány. A Jobbik szerint, ha csökkenne a korrupció, lenne pénz az egészségügyre is, de így ez csak egy újabb program, amire nincs meg a forrás.

 

Politikus ment az óvodába

Újabb fideszes politikus posztolt olyan képet a közösségi oldalára, amelyen óvodások társaságában szerepel – írta meg a 444.hu. Az egyik érintett szülő azt mondta az RTL Híradónak: nem kérték a beleegyezésüket. Pedig az ombudsman a kampány előtt kifejezetten kérte a pártokat, hogy ne használjanak gyerekeket díszletnek. Az ovisoknak almát osztó Szentgyörgyvölgyi Péter azt közölte: helyteleníti a gyerekek szerepeltetését a kampányban, de szerinte az almaosztás nem is a kampány része.

Megakadályozta a bíróság a miskolci választókörzetek átszabását

Miskolc jegyzőjének döntése alapján a lakosságszám csökkenése miatt egy olyan helyi választókörzetet szüntettek meg a városban, ahol 25 éve ugyanaz az MSZP-s politikus nyert minden önkormányzati választáson. Az önkormányzat szerint a bíróság most csak részletesebb indoklást kért. A szocialista politikus azt mondja, teljesen új szabályozás kell.

A mostani uniós választási kampányban sem tudják ellenőrizni az aláírásokat

A nemzeti választási iroda nem tudja megakadályozni az ajánlóívekkel való visszaéléseket a választásokon - ezt a választásokért felelős szervezet elnökhelyettese mondta Híradónknak. Gáva Krisztián szerint a mostani uniós választási kampányban sem tudják az aláírásokat ellenőrizni, csak azt nézik, hogy szerepel-e ott valamilyen kézjegy. A DK-nál azt mondják, a Fidesz direkt úgy írta a választási törvényt, hogy az a csalások melegágya legyen. A Fidesz szerint be kell tartani a törvényeket.

Miből fizetett Orbán Viktor a magánrepülős utakért?

Miből fizette Orbán Viktor az OTP magánrepülőjének használatát? Ezt szeretné tudni a Jobbik, miután Csányi Sándor OTP-vezér pénteken az RTL Híradónak azt nyilatkozta: a miniszterelnök mindig személyesen fizette ki az utakat. A kormányfő vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 2 millió forintot keres, és kevesebb, mint másfél millió forint megtakarítása van. A Fidesz szerint életszerű, hogy ebből finanszírozta az utazásokat. Azt sem a kormányfő, sem az OTP nem árulta el, hogy mennyit fizetett Orbán Viktor.

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói, amiért márciustól többet kell dolgozniuk és kevesebb szabadság jár nekik – erről az Index írt. A kormány elismerte, hogy egy hónap alatt 2500-an mondtak fel, de szerintük ez az ügyfeleket egyáltalán nem érinti. A szakszervezetnél azt mondják, heteken belül gond lehet az ügyintézéssel a megyei, járási hivatalokban.

Átszabott választókörzetek: ki jár jól?

Megszünteti a helyi fideszes városvezetés azt a miskolci önkormányzati választókörzetet, ahol 25 éve ugyanaz az MSZP-s politikus nyert minden választást – írta meg a Magyar Hang. A körzetet pedig négy olyan körzet között darabolják fel, ahol fideszes jelölt nyert legutóbb. Az MSZP-s képviselő Híradónknak azt mondta: a Fidesz legyőzni nem tudta, most lehetetlenné teszik. A döntést meghozó jegyző szerint nem erről van szó.

Közös kerületi polgármesterjelöltekben állapodott meg a 4 ellenzéki párt

Közös kerületi polgármesterjelöltekben állapodott meg Budapesten négy ellenzéki párt. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum közösen indul a fővárosban az őszi önkormányzati választáson. Az LMP és a Jobbik szerint ezzel a szövetséggel nem lehet leváltani a Fideszt. A kormánypárt pedig úgy reagált, az ellenzék pénzért és a hatalomért mindenre képes.

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli. A parlamenti vitában a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt egyik képviselője a dunaszerdahelyi futballklub meccseivel érvelt: szerinte rossz érzés 9 ezer szurkolótól hallani a magyar himnuszt. A törvényt magyar képviselők is megszavazták, ám szerintük félreértés történt és a törvény nem fog életbe lépni. A magyar kormány és ellenzéki pártok is tiltakoztak.

 

A DK szerint választási csalás történt

Nem találták meg a bűnöst, felfüggesztették a nyomozást abban az ügyben, ami a lemásolt valásztási ajánlóívek miatt indult egy fővárosi választókerületben. Ezt az Index írta meg. A Fidesz jelöltjének ajánló ívein 341 olyan választó adatai szerepeltek, akik a frissen alapított "Lendülettel Magyarországért" párt ívein is ott voltak, csak más aláírással. A BRFK szerint nem tudták megállapítani, ki követett el visszaélést. A DK szerint választási csalás történt.

Egyes képviselők fizetése 70 százalékkal nőtt

Az átlag fölött emelkedett az országgyűlési képviselők fizetése 2014 óta, ezt az MFOR számolta ki. Míg azóta a bruttó bérek országos átlagban 55 százalékkal, egyes képviselők díjazása 70 százalékkal nőtt. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondja, így is kevesebbet keresnek, mint abban az időben, amikor még lehettek polgármesterek, vagy lehetett polgári állásuk is. A DK szerint nem az egyébként is jól kereső politikusok bérének emelésére kellene költeni.

 

A kormány képviselője nem ellenezte Brüsszel tervét

Korábban Orbán Viktor többször is elutasította, most a kormány képviselője mégsem ellenezte Brüsszelben az uniós határőrség megerősítését. A magyar kormányfő tavaly szeptember óta többször elfogadhatatlannak nevezte ezt a tervet. Az MSZP szerint Orbán Viktor fél éve hazudik, hogy félelemben tartsa a választóit. A Fidesz szerint a kérdés még nem dőlt el, a nagykövet pedig tartózkodott.

Egy állami cég lehet a legnagyobb vesztese a bankcsődnek

Egy állami cég lehet a legnagyobb vesztese annak, hogy csődbe ment Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének bankja. A 24.hu értesülései szerint ugyanis a Pénzügyminisztérium alá tartozó Széchenyi Tőkealap-kezelőnek 7 milliárd forintnyi közpénze ragadt bent a Növekedési és Hitelbankban. Az LMP ki akarja deríteni, hogy mennyi adófizetői pénz veszik el a bank csődje miatt. A kormány és az alapkezelő nem reagált.

Hiába jár le a határidő, nem rendezte a kormány a rokkantnyugdíjakat!

Az Alkotmánybíróság tavaly év végén mondta ki, hogy 2012-től törvényellenesen csökkentették a rokkantnyugdíjasok juttatásait. Ezután a kabinet megígérte, változtatnak a szabályokon, ez azonban nem történt meg. Az MSZP most a rokkantnyugdíjasok visszamenőleges kártalanításáról nyújtott be saját javaslatot. A kormány azt közölte: még vizsgálják az Alkotmánybíróság döntését.

A sport előzi a felsőoktatást!

Többet költ a kormány sportra, mint felsőoktatásra, vagy gyógyászati segédeszközökre – derül ki az uniós statisztikai hivatal adataiból. Az mfor.hu írt arról, hogyha ehhez még a TAO-támogatásokat is hozzávesszük, akkor már az alapfokú oktatásnál is több pénzt költ a kormány csak a sportra. A DK szerint ez józan ésszel felfoghatatlan. A Fidesznél azt mondják, ezeket a kérdéseket a parlamentben kell megvitatni.

12 milliárd kártérítést fizetett eddig a BKV a 4-es metró miatt

Az átadás óta eltelt öt évben több mint 12 milliárd forint kártérítést fizetett ki a BKV a négyes metró miatt – tudta meg a 24.hu a fővárosi közlekedési társaságtól. És ez még nem a végleges szám. Az egyik legnagyobb per – ahol 11 milliárd forint a tét – jelenleg is zajlik. Az eljárásban Trócsányi László igazságügyi miniszter nevét viselő ügyvédi iroda képviseli a külföldi cégeket a BKV-val szemben. A DK szerint ez elfogadhatatlan.

1342 milliárdot költöttek egy év alatt sportra és vallásra

Az egész Európai Unióban az Orbán-kormány költi a legtöbb pénzt sportra és vallásra – derül ki az uniós statisztikai hivatal 2017-es adataiból. Az mfor.hu írta meg, hogy a magyar kormány egy év alatt 1342 milliárd forintot költött sport- és egyházfinanszírozásra. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma arról beszélt: az adófizetők pénze a legjobb helyen az egyháznál van. A DK szerint az egészségügy és az oktatás fontosabb lenne.

3 milliárd TAO támogatás állami cégektől a felcsúti fociakadémiának

Csak állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták a felcsúti fociakadémiát társasági adófelajánlásokkal. Ez is kiderül a Transparency International által kiperelt, 2011 és 2016 közötti időszak adataiból. Ezekből az Átlátszó készített adatbázist. Másik 3 milliárd forint érkezett az Orbán-család, illetve Mészáros Lőrinc és üzlettársainak cégeitől 4 év alatt.

Elkészült a felcsúti mesterséges sziget

Elkészült a felcsúti mesterséges sziget, amire a hozzá tartozó csónakázó tóval együtt 200 millió forint uniós támogatást költenek. A jövőben egy hidat is építenek, ami a szigetet köti össze egy szintén új sportpályával és étteremmel. A polgármester szerint a beruházástól tovább nőhet Felcsút turisztikai vonzereje. A DK szerint inkább a valóban elmaradott magyar falvakra kellene költeni.

NHB-ügy: feljelentést tesznek

Vége Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére bankjának. A Nemzeti Bank elrendelte a Növekedési és Hitel Bank végelszámolását. A betéteseket 31 millió forintig kártalanítják. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket és a jegybank alapítványai is számlát vezettek az NHB-nál. A Párbeszéd a rendőrséghez fordul.

Önkormányzati sztrájk kezdődik csütörtök reggel

Országos önkormányzati sztrájk kezdődik holnap reggel nyolckor. Több mint hétezer önkormányzati dolgozó nem veszi fel a munkát, hozzájuk pedig szolidaritásból csatlakozik több száz tanár is. Egyebek között magasabb bért és kevesebb túlórát szeretnének. Nem sztrájkolnak viszont a szociális dolgozók, akik a mai egyeztetésen eredményt értek el a kormánynál.

Autóvásárlási támogatás: 3 évig nem lehet eladni a kocsit

Bejelentették a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának részleteit. Ezek szerint azok a gyerekek számítanak, akik után jár a családi pótlék. A családügyi államtitkár azt mondta: a 7 személyes új autó megvételéhez járó legfeljebb 2 és fél millió forintot az egyszülős családok is igényelhetik. A lehetőség júliustól három és fél éven keresztül él. Egy család egy autót vehet így, amit három évig nem adhat el. A támogatást az államkincstár közvetlenül utalja a kereskedőnek.

Bálint gazda alternatív díszpolgár lett

Alternatív díszpolgári címet adományoztak a XVI. kerületben Bálint Györgynek helyi ellenzékiek és civilek. Mindezt azután, hogy az idén 100 éves Bálint gazda hivatalos díszpolgári címét februárban a kerület fideszes vezetése nem szavazta meg. A mostani alternatív kitüntetés átvételekor Bálint gazda azt mondta: szeret a kerületben lakni és nagyon reméli, hogy nem a széthúzás erősödik a helyiekben.

Több helyen is pusztított a viharos szél

Több méter magas fenyőt döntött egy családi házra a viharos szél csütörtökön Mihályiban. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő asszony a rokonaihoz költözött. Szilben az általános iskola tetejét tépte fel a süvítő szél. Országszerte összesen 88-szor hívták ki a tűzoltókat szélvihar károkhoz.

Havi 200 ezer forinttal emelkednek a miniszteri fizetések

Az eddigi havi bruttó 1,8 millió forint helyett majdnem 2 milliót kapnak márciustól. Gulyás Gergely szerint mindezt egy törvénymódosítás teszi automatikussá, amely a havi bruttó átlagkeresethez köti a miniszteri fizetéseket. A miniszer szerint „együtt sírunk, együtt nevetünk”.

Újabb részletek a falusi CSOK-ról

Bővítés és szűkítés egyszerre - újabb részleteket árult el a kormány a falusi CSOK-kal kapcsolatban. Bővült a jogosult települések köre, viszont a nagycsaládosoknak járó 10 milliós támogatásnak csak a fele használható majd ingatlanvásárlásra, a másik fele pedig felújításra – ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint ezzel elkerülhető, hogy túlzottan dráguljanak az ingatlanok.

Újabb százmilliók a sámándobra

Majdnem négy év után, újabb százmilliókból kerülhet végleges helyére a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja. Az úgynevezett sámándobot Karcagon állíthatják fel újra. Erre a város majdnem 300 millió forintot költ. A pavilonra és a világkiállításon való részvételre eddig több mint 5 milliárd forintot adott az állam. Az MSZP szerint elképesztő, hogy ennyi pénzt öntenek ebbe a projektbe.

A magánegészégügyet erősítené a jegybank

Minden munkavállaló alanyi jogon legyen részese a magánegészségügyi ellátórendszernek - ezt javasolja a jegybank. Mindenki maga dönthetné el, hogy az államnak egyébként fizetett egészségügyi hozzájáruláson felül fizetése mekkora részét utalja a kiegészítő pénztárba, amelyhez a cégük is hozzátehetne, és az állam is adna támogatást. A kormány még vizsgálja az MNB javaslatait. A DK szerint ebből semmi sem fog megvalósulni.

Lemosatják Simicska mondatát a garázssor faláról

Orbán Viktort minősítő graffiti került fel egy soproni garázssor falára, ezért a helyi fideszes vezetésű önkormányzat arra kötelezte a tulajdonosokat, hogy távolítsák el a falfirkát. Ha nem teszik, akkor majd a város eltakarítja azt, de a költséget kifizetteti a tulajdonosokkal. Az önkormányzat szerint azért, mert a grafiti közfelháborodást kelt.

150 ügyben nyomoznak

Hiába szerepeltek elhunyt és elköltözött emberek adatai a Fidesz egyik képviselőjelöltjének ajánlóívein a tavalyi választásokon, majdnem egy évvel a választások után sincs ítélet ezekben az ügyekben. Polt Péter Legfőbb Ügyész elárulta: 150 nyomozás zajlik a tavalyi országgyűlési választáson történt csalások miatt, de csak négy esetben született bírósági döntés. A DK szerint ez elfogadhatatlan. A Fidesznél azt mondják, nem történt a választás eredményét befolyásoló csalás.

Három év börtön Mengyi Rolandnak

Három év börtönre ítélték Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt költségvetési csalás és korrupció miatt. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a bűntársai által Voldemort nagyúrnak nevezett fideszes politikus azt ígérte, hogy segít ellopni 75 millió forintot egy uniós pályázaton. Ezért cserébe a saját, 25 milliós részén felül 10 millió forintot kért a többi vádlottól alkotmányos költség címen. Mengyi Roland szerint az egész ügy csak félreértés.

Balhé az MTVA-nál - elutasították a panaszt

Elutasította a Legfőbb Ügyészség az ellenzéki képviselők panaszát, nem indul nyomozás az állami média székházánál decemberben történtek miatt. A döntés indoklásában azt írják, az MTVA biztonsági őrei törvényesen, megalapozottan és arányosan jártak el, amikor kidobták a képviselőket a székházból. Mindezt úgy állapították meg, hogy sem a képviselőket, sem az őröket nem hallgatták meg. Szél Bernadett azt közölte: pótmagánvádas eljárást indítanak.

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

Diplomáciai csörte a svédekkel

Bekérette a magyar külügy a svéd nagykövetet, Novák Katalin államtitkár pedig bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert. A svéd kormány tagja előzőleg egy twitter üzenetben riasztónak nevezte a kormány családvédelmi akciótervét. Az általunk megkérdezett külpolitikai szakértő szerint ezek a gesztusok inkább a külvilágnak szólnak.

Timmermans volt a díszvendég

Túlóratörvény helyett magasabb fizetésekre lenne szükség - erről beszélt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az MSZP kongresszusán. Az Európai Szocialisták őt jelölik a Bizottság következő elnökének. Azt mondta: fel kell számolni a korrupciót az unióban, ezért nem érti, hogy a magyar kormány miért nem akar csatlakozni az uniós ügyészséghez.

Palkovics László havi 800 ezret kapott

Éveken keresztül havi 800 ezer forintot kapott az Akadémia egyik kutatóintézetétől Palkovics László, annak ellenére, hogy publikációt nem készített - ezt írta a Magyar Narancs. Palkovics László most miniszterként felel az akadémiai kutatóintézetek átalakításáért, ami az MTA szerint lényegében ellehetetleníti a jelenlegi rendszert. A minisztert ma hiába kerestük, az MSZP feljelentené Palkovics Lászlót.

Vita a „farhátkommandóról”

Egymásra mutogat a Jobbik és a Fidesz a Magyar Nemzethez került hangfelvétel miatt, amelyen a Jobbik média-tanácsadója farhát kommandónak nevezi azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. A Jobbik szerint viszont a felvétel erősen manipulált és éppen arról esik rajta szó, hogy a fideszesek hívják így a fideszes nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypárt úgy reagált: a Jobbik lenézi az időseket.

 

A kutatóintézeteket is elveszik az MTA-tól?

Nem csak az állami támogatást, hanem az összes kutatóintézetet is elveheti a kormány a Tudományos Akadémiától. Ez derül ki egy miniszteri telefonbeszélgetés leiratából, ami az Index birtokába jutott. Palkovics László az egyik kutatóintézet vezetőjét tájékoztatta. Ezzel szemben Gulyás Gergely miniszter tegnap tagadta, hogy az intézményekhez is hozzányúlna a kabinet. Az RTL Híradónak nyilatkozó akadémikus szerint a kormány erővel elnyomja az akadémia független kutatóit.

Tovább dőlhet a pénz a sportba

Egy hónap alatt meggondolta magát a kormány: mégsem csökkentik a sportra szánt TAO keretet. Sőt, az eddigi rekordnál is többet, évi 125 milliárd forintot adnak erre a célra – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint azért, mert a tavaly decemberben bejelentett 50 milliárdos keret nem lett volna elég a sportklubok és létesítményeik működésére. A DK szerint elképesztő, hogy kórházak fejlesztése helyett még mindig stadionokba önti a pénzt a kormány.

2,6 milliárddal tartoznak, eddig 8 ezret hajtottak be rajtuk

Nyolcezer forintot sikerült eddig az államnak behajtania a kamupártokon – közölte az adóhatóság. Pedig a 17 darab kevesebb, mint 1 százalékot szerzett párt összesen több mint 2,6 milliárd forint állami támogatással tartozik. Az MSZP szerint a kormány tudatosan vegzálja a valódi ellenzéki pártokat és hagyja futni a kamupártokat. A kormány szerint ez nem az ő hatáskörük és nem foglalkoznak a kérdéssel.

Sztrájkba léptek a bérszámfejtők

A bérszámfejtők sztrájkja miatt veszélybe került mind a 17 500 Tesco dolgozó fizetése, de a cég végül már a tervezettnél egy nappal korábban elutalta a béreket. A bérszámfejtők azért léptek szerda reggel sztrájkba, mert Győrből Budapestre költöztetik az irodájukat és megszüntetik a munkájukat. A Tesco késő délután azt közölte: elutalták az összes fizetést, a sztrájkolókkal pedig folytatják a tárgyalásokat.

Az ellenzék szerint nem elég átlátható a vagyonnyilatkozati rendszer

A közpénzből gazdagodó nagyvállalkozókkal is íratna vagyonnyilatkozatot a Párbeszéd. Az ellenzéki párt emellett azt szeretné, hogyha valaki hazudik a vagyonnyilatkozatában, az járjon valódi büntetéssel. Az erről szóló javaslatukat be is nyújtották a parlamentnek. A kormány annyit reagált: szerintük az Unión belül Magyarországon működik a legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszer.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való