Híradó

„Helló, László!” – Orbán Viktor 6 éve így köszöntötte a fideszes politikust, akiből most tankerületi vezető lett

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2023. december 9. 18:11

Lemondott képviselői mandátumáról a fideszes önkormányzati képviselő, Türk László, akit a Debreceni Tankerület élére nevezett ki a Belügyminisztérium. A képviselő decembertől vezeti a szervezetet – írta meg a Dehír. A Momentum helyi képviselője szerint a legutóbbi, november 30-i közgyűlésen még nem került szóba a képviselő új feladataköre és a lemondása sem. A Pedagógusok Demokratikus Szakszerveténél vitatják, hogy szakmai alapon választják a tankerületi vezetőket.

Lemondott képviselői mandátumáról Türk László, miután kinevezték a Debreceni Tankerületi Központ igazatójának – ezt a Belügyminisztériumtól tudta meg az RTL Híradó.

A Dehír vette észre, hogy a fideszes önkormányzati képviselőt nevezték ki a városi tankerület élére. Előtte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyénél oktatásszervezői főigazgatója volt, és bár vegyes fogadtatással, de két éven át vezette a debreceni Ady Gimnáziumot is.

Tűrhető állapot, hogy kineveznek egy vazallust? És elhajtanak egy gyerekekkel foglalkozó normális igazgatót?

– tették fel a kérdést tanárok, diákok és szülők egy öt évvel ezelőtti tüntetésen Türk Lászlóról. Nem akarták ugyanis, hogy Rózsavölgyi Gábort, az egykori igazgatót menesszék.

A tanár végzettségű politikus városi képviselőként a gimnázium igazgatói posztját is betölthette. A Klebelsberg Központ és az oktatási államtitkár szerint is szabályosan került az igazgatói székbe, mellette ugyanúgy a képviselőtestület tagja volt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténél azt mondják, a tankerületi rendszerre mint középirányító szervre nem is lenne szükség, és számukra az is kérdéses, hogy a vezetőket szakmai szempontok alapján nevezik-e ki.

Türk László adásunk előtt nem sokkal elmondta, hogy már miért nem képviselő. Mindez kiderül a fenti videóból. 

#Híradó#Videó#politika#top hírek#Türk László#debrecen#debreceni tankerületi központ

Címlapról ajánljuk