Híradó

Teste több mint 80 százaléka megégett annak a fiúnak, aki vonat tetejére mászott az egri pályaudvaron

Bialkó AnnaBialkó Anna

2023. január 10. 17:29

Életveszélyes áramütést szenvedett az a fiú, aki az egri pályaudvaron vasárnap felmászott egy tartálykocsi tetejére. Társa csak megütötte magát, ő a tűzoltók segítségével le tudott mászni, barátját létrán kellett lehozni. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. A Híradó információi szerint nem merült fel a vasúttársaság felelőssége.

Vasárnap este két 14 év körüli fiú mászott fel a tartálykocsi tetejére az egri pályaudvaron. Az egyik fiatal a tűzoltók segítségével onnan le tudott jönni, a másikat létrán hozták le a földre, majd átadták őt a mentőknek. 

Leskó Diána, az OMSZ kommunikációs munkatársa elmondta: a fiú testének több mint 80 százaléka másod- és harmadfokban megégett, valamint felmerült a légúti égés gyanúja is. Helyszíni ellátásuk után mindkét fiút kórházba szállították.

A nagyfeszültségre az oszlop és a vasúti kocsi festése is figyelmeztet. Magyarországon a vasúti felsővezetékek 25 ezer volt feszültség alatt állnak, amit megközelíteni is elég ahhoz, hogy életveszélyes vagy súlyos áramütés érje az embert. Az, hogy milyen távolságon belül húz ívet a 25 ezer voltos felsővezeték, függ az aktuális időjárási körülményektől, például a hőmérséklettől és a páratartalomtól is.

A Híradó úgy tudja, a fiúk a Heves megyei Pétervásáráról származnak. Hogy miért másztak fel a kocsi tetejére, egyelőre nem tudni. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a pályaudvar dolgozói zárlatot érzékeltek a baleset pillanatában. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

A sárospataki pályaudvaron tavaly tavasszal hasonló baleset történt. Egy tizenhat éves gimnazista mászott fel az egyik tehervagon tetejére, hogy ott szelfit készítsen. Belehalt a sérüléseibe. Barátja próbált segíteni rajta, de őt is megrázta az áram. Soma rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, élete teljesen megváltozott, rehabilitációja azóta is tart.

A MÁV tájékoztatása szerint idén már annyi áramütés történt, mint tavaly egész évben.

#Híradó#Videó#áramütés#vasút#eger#vagon#égési sérülés#életveszélyes#kamaszok#top hírek

Címlapról ajánljuk