KERESÉS search-close

"Bialkó Anna" szerzővel ellátott tartalmak

Bialkó Anna

Bialkó Anna által létrehozott tartalmak (100):

Lebontás helyett felújítják Miskolc legmagasabb épületét

Lebontás helyett inkább felújítják a miskolci húszemeletes bérházat, a város legmagasabb épületét. A tervek szerint képzett munkavállalóknak alakítana ki apartmanokat az önkormányzat. Az épület egykor a város büszkesége volt, mára viszont teljesen leromlott az állapota, és több tucat lakás évek óta üresen áll.

Meglepő állásajánlatot kapott a sátoraljaújhelyi munkaügyi központtól

Egy kaszinóba, krupiénak és hosztesznek akart kiközvetíteni egy lányt a sátoraljaújhelyi munkaügyi központ. Azt írták, együttműködési kötelezettségének eleget téve jelenjen meg az állásinterjún. A munkavégzés helyeként a sátoraljaújhelyi kishatár-átkelőhelyet jelölték meg. A RTL Híradó valóban talált egy épülő kaszinót a határnál, de a szlovák oldalon.

Birminghamben csodálták meg a miskolci asszony tortakölteményét

Leánykérőbe igyekvő csokoládéfigurával lett negyedik helyezett egy miskolci asszony egy nemzetközi tortadíszítő versenyen az angliai Birminghamben. A versenyre kétezren neveztek, kategóriájában pedig kétszázötvenen mérték össze tudásukat. Az asszony néhány éve, hobbiból kezdett el cukrászkodni. Azóta több versenyre is nevezett már, de a mostani eredményére a legbüszkébb.

Telefonos csalás: nyereményjátékra hivatkoznak a csalók

Telefonos csalás új módszerekkel: nyereményjátékra hivatkozva próbálnak adatokat szerezni gyanútlan emberektől ismeretlenek. Bankok vagy telefonszolgáltatók nevében hívják fel a kuncsaftokat azzal, hogy nyertek. A megszerzett adataikkal méregdrága termékeket vásárolnak az interneten, hogy aztán jó pénzért továbbadják a feketepiacon.

Patakmederbe csapódtak Miskolcon

Ha nem lassítja le a villanyoszlop a kocsit, nem élik túl. Ezt mondta Híradónknak annak a lánynak a barátja, aki autójával a Szinva patakba esett Miskolcon. Egy ismerősével utazott. A fiatalok egy kanyarodó autóval ütköztek. A balesetben a két fiatal súlyosan megsérült, a másik autó vezetőjének eltört a karja.

Törölte a járatot a Ryanair, Milánóban rekedt a tánccsapat

Milánóban rekedt egy magyar gyerekekből álló tánccsapat, mert a rossz idő miatt a Ryanair törölte a járatukat. Versenyre érkeztek Olaszországba, eredetileg hétfő reggel indultak volna haza. A pórul járt gyerekek és kísérőik az utolsó fillérjeiket költötték el a szállodára, ezért ma már otthonról utaltak nekik pénzt, hogy valamiből haza tudjanak jutni.

Újra mérgezik a kutyákat Miskolcon

A héten a Facebookon többen is megosztották, hogy a város egyik lakótelepén valaki fagyállóval átitatott felvágottakat és kutyaszalámit rakhatott ki. Azt még nem tudni, hogy ettek-e belőle az állatok, a rendőrségre sem érkezett bejelentés. A kutyatartók viszont megijedtek, mert tavasszal 3 állat is elpusztult, a mérgezőt pedig azóta sem találták meg.

 

A térfigyelő kamerák buktatták le a támadót

Súlyos büntetés lehet a sapkarablásból. Akár nyolc év börtönt is kaphat az a miskolci férfi, aki erőszakkal akarta elvenni egy 16 éves fiútól a sapkáját és a kabátját. A fiú ismerősei a segítségére siettek, ezért a rabló zsákmány nélkül menekült el a helyszínről. A térfigyelő kamerák azonban lebuktatták a támadót.

Elzárhatják a vezetékes vizet

Kisgyerekes családok maradtak vezetékes víz nélkül Miskolcon, miután elzárták a vizet a város egy részén. A vízművek szerint a hétvégi házas övezetben biztonsági okokból kellett megszüntetni a szolgáltatást, a vezetékrendszer ugyanis elavult.

Nem találkozott a vádlottakkal

Nem kellett a gyilkosság vádlottjaival egy teremben lennie a tanúvallomás alatt - így védte a bíróság azt a nőt, akinek párját brutális kegyetlenséggel ölték meg a Borsod megyei Putnokon februárban. A támadók akkor arra kényszerítették, hogy végig nézze élettársa kivégzését.

Rendőrök mentettek életet


szerző:
2018.10.21. 18:25
Rendőrök mentettek életet

Ha nincs a közelben a rendőr, nem élte volna túl. Ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki két napja egy kútban ragadt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A férfi azért mászott a sátai kútba, hogy kitisztítsa, de kimászni már nem volt ereje. Szintén rendőrök segítettek a megyében egy másik férfinak, aki a teherautója alá szorult.

Teltház a szállodákban


szerző:
2018.10.20. 18:17
Teltház a szállodákban

Dugig vannak a szálláshelyek vendégekkel a hosszú hétvégén az egész országban. A szállodákban már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szobákat. Sőt vannak, akiknek már karácsonyra is megvan a szállásuk.

Videón a gimnazista megverése

Vidóra vették, ahogy megvernek egy 15 éves, gimnazista fiatalt a biztonsági őrök egy egri szórakozóhelyen. Az eset szombaton történt. A videót, amelyen a bántalmazás van, az Index közölte először. A felvételen az látszik, hogy a kidobók több pofont adnak a fiúnak, majd kirángatják a tánctérről. A fiú a felvétel alapján nem védekezett. A verés miatt nyomozás indult.

Csecsemőgyilkosság: az egész családot elítélték

Elítélték a vérfertőző boldvai apát, aki tíz éven keresztül erőszakolta lányát, majd vele és feleségével együtt megölték a kapcsolatból született kisbabát. A férfi 25 évet kapott. Lányát és feleségét is bűnösnek mondta ki a bíróság.

Nyugdíjba ment Joey, a vakvezető

Tíz év után nyugdíjba ment Joey, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik legöregebb kutyája. A golden retriver egy miskolci látássérült férfi mindennapjait tette könnyebbé. Együtt jártak mindenhová. A férfi nemrég új kutyát kapott, akivel szinte azonnal összebarátkoztak. Joeyt pedig az iskola egyik önkéntese fogadta örökbe, aki azt ígérte, kényeztetni fogja élete végéig.

 

Őzgida szaladgált az úton


szerző:
2018.09.30. 18:15
Őzgida szaladgált az úton

Riadtan szaladgált az utcán egy őzgida Miskolcon. Egy arra járó videóra vette, a felvétel először a 24.hu-n jelent meg. Az állat a közeli erdőből tévedhetett a lakónegyedbe. A környéken élők azt mondják, nem ritka, hogy vadállatok kóborolnak az utcákon.

Autóiba lophatta a gázt


szerző:
2018.09.27. 18:19
Autóiba lophatta a gázt

Éveken keresztül, ipari mennyiségben lophatott gázt és áramot miskolci otthonában egy 52 éves férfi. Az ügyészség most emelt vádat. Az ingatlanban még 2012-ben kapcsolták ki a gázszolgáltatást. 

Saját apja miatt halt meg


szerző:
2018.09.23. 18:01
Saját apja miatt halt meg

Részegen vezethetett az apa, saját lánya halt meg miatta. A család autója villanyoszlopnak csapódott. A férfi valószínűleg túl gyorsan hajtott, áttért a szemközti sávba, és lesodródott az útról. Úgy tudjuk, a testvérek egyike sem volt bekötve.

Fekete hétvége az utakon

9-en haltak meg balesetekben. Motorosok és autósok is vannak az áldozatok között. Vas megyében délelőtt egy BMW ütközött egy disznókat szállító kamionnal, majd beléjük csapódott egy másik autó is. A BMW mindkét utasa meghalt. A mögöttük érkező kocsiban ülő család tagjait kórházba vitték, egy kisgyerek is megsérült.

Lebuktak: 2 nyugdíjas termesztett nagy mennyiségben marihuánát

Egy nap eltéréssel két nyugdíjast vett őrizetbe a rendőrség az ország két pontján, mert a rendőrök szerint nagy mennyiségben termesztettek marihuánát.

Mit tegyünk, ha medvével találjuk szemben magunkat?

Eddig nem látott, még a nyáron készült felvételt tett közzé egy medvéről a Bükki Nemzeti Park. A felvételen az állat egy tisztáson nézelődik, nem sokkal később pedig odébbcammog. A nemzeti park munkatársai szeptembertől több településen tartanak lakossági fórumot az állatokról.

Teherautót, majd pénzt lopott

Lopott egy teherautót és leborította az autómosó pénzváltó automatáját, majd a pénzzel együtt az egész berendezést magával vitte egy 27 éves kecskeméti biztonsági őr.

Rendkívüli tanítási szünet a katasztrofális állapotok miatt

A katasztrofális állapotok miatt szerencse, hogy eddig nem történt baj az egri iskolában. Ezt mondta egy helyi MSZP-s képviselő, aki bemehetett az épületbe. Az egri Hunyadi Általános Iskolában az első tanítási napon vizes falak, és omladozó vakolat fogadta a gyerekeket. Három nappal az iskolakezdés után rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

Nézőket csábítanának a meccsekre

Azt szeretnék, hogy több néző járjon focimeccsekre. 22 stadionban rendezték meg tegnap a Futball éjszakája nevű rendezvényt. A magyar klubfocira egyre kevesebben kíváncsiak. Sokszor csak a férőhelyek negyedét tudják megtölteni a többmilliárd forint közpénzből épült új stadionokban.

Tucatnyi helyen csúszik a tanítás

Nem lettek kész nyáron az iskolafelújításokkal, Híradónk kérdésére a minisztérium elmondta, országszerte 12 általános iskolában kellett elhalasztani a tanévnyitót, mert a felújítási munkákat nem tudták befejezni.

Válságos állapotban a megégett kislány

Továbbra is válságos állapotban van az a kétéves kislány, aki a tegnapi bogácsi tűzben súlyosan megégett. Az egyik szobában aludt, amikor a lángok felcsaptak. A nagymama rohant be hozzá, hogy kimentse unokáját a tűzből.

Egy nap alatt 15 fokos lehűlés

Szinte mindenhol leszakadt az ég az országban. Esős, hűvös, sokfelé szeles idő vetett véget a hetek óta tartó hőségnek. Több helyen még délután is csak 15 fok volt. A szomszédos Ausztriában még hó is esett, annyi hogy több sípályát is megnyitottak.

Szépen fejlődnek a szurikáták

Még csak egy hónaposak, de már lisztkukacot is esznek a Miskolci Állatkert szurikátái. Anyjuk tavaly érkezett Csehországból és jelek szerint gyorsan összeszokott a miskolci hímekkel, hiszen egy év sem telt el, és már három kölyköt is világra hozott.

Robbanásokra riadtak álmukból

Mesterlövészek lőtték ki a gázpalackokat, miután kigyulladt egy garázs a Heves megyei Abasáron. A lángok hajnalban csaptak fel az épületben, ahol nyolc palackot tároltak. Félő volt, hogy mind felrobban, ezért volt szükség a tűzoltók mellett a mesterlövészekre is.

Még nem tudják a kis makik nemét

Még anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik napjaik nagy részét a Miskolcon született gyűrűsfarkú makik. Bár az elmúlt években mindig tavasszal érkeztek az utódok, most tovább kellett várni rájuk. Júliusban viszont kettő is született. A néhány hetes állatokat már megnézhetik a látogatók.

Már nincs egyedül a pávián

Régóta egyedül élt, most társakat kapott a gyöngyösi állatkert páviánja. A 17 éves állatot, Makit évekkel ezelőtt az állatkert mentette meg egy cirkuszból, ahol nagyon rossz körülmények között tartották.

Több ezer darázs egy négyéves kislány szobája felett

Több ezer darázs telepedett megy egy négyéves kislány szobája felett a Heves megyei Boconádon. A szülők szerdán este vették észre, hogy egy lyuk van a plafonon, amiből egyesével repültek ki az állatok. A család még időben kimenekült a házból és azonnal szakértőt hívtak, így senkinek sem esett baja.

A kutyák sem élték túl a balesetet

Esélye sem volt a túlélésre annak az 50 éves nőnek, aki kocsijával frontálisan egy kamionba csapódott hajnalban a pest megyei Sülysáp közelében. Három kutyájával utazott, a balesetet az állatok sem élték túl.

Kilátó egy gólya emlékére

Kéményfüst falécekből és kilátó egy elpusztult gólya emlékére – idén 8 installációt készítenek a tokaji Hello Wood építészmustrán, mindet fából. 170 diák tervez, fúr és farag az alkotótáborban, a kész műveket pedig nyolc tokaj-hegyaljai településen állítják majd ki.

Villamoson fogták el a tolvajt

A villamoson fogtak el a rendőrök egy férfit, akit lopás gyanúja miatt egy ideje már köröztek Miskolcon. Az önkormányzat rendészei segítettek azonosítani a tolvajt. Az akciót az egyik térfigyelő kamera is rögzítette.

Megtelt a miskolci állatmenhely

Zsúfolásig megtelt a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelye. A szakemberek szerint ennek az a legfőbb oka, hogy a gazdák nem ivartalanítják kedvenceiket.

Adományt árulnak, majd adakoznak

Zokni 25 forintért, alkalmi ruha egy ezresért. Egyre többen keresik fel a miskolci Adományboltot. A működés lényege, hogy az árukészletet felajánlásokból töltik fel, a befolyt összegből pedig rászoruló családokat támogatnak.

 

A Fidesz nyert Miskolcon

Hiába az ellenzéki összefogás, Miskolcon is a Fidesz jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást. Nagy Ákos a szavazatok több mint 60 százalékát szerezte meg, a Rokker Zsoltiként ismert humorista 37 százalékot kapott. A Jobbik szerint szavazatvásárlásra utalhat, hogy bizonyos területeken kiugróan sok szavazatot kapott a kormánypárti jelölt.

Az egyetlen út is járhatatlan

Egyetlen utcából áll, de az is járhatatlan. A Borsod megyei Ómassa lakosai régóta küzdenek a kátyús, balesetveszélyes úttal. A településen az erdőből lezúduló csapadék teljesen kimosta az aszfaltot. A lyukakat a legutóbbi esőzés után ugyan betömték kaviccsal, de a helyiek szerint nem lett jobb a helyzet.

 

Erdei Sándor Erdei Sándor ellen

Hamarosan kiderül, lesz-e Erdei Sándor nevű képviselő a miskolci közgyűlésben. Merthogy ketten is indulnak. Az egyik Erdei Sándor, a Rokker Zsoltiként ismert humorista. Miután bejelentette, hogy szinte teljes ellenzéki támogatással megméretteti magát, elindult egy másik Erdei Sándor is. Őt soha nem sikerült elérnünk, és kampány anyagával sem találkoztunk. Rokker Zsolti még ma is próbált útmutatót adni, hogy melyik Erdei Sándorra szavazzon az, aki őt választja.

Még a motorja is kiszakadt, akkora erővel csapódott fának

Még a motorja is kiszakadt, akkora erővel csapódott fának egy fiatalember autójával a Bács-Kiskun megyei Szank közelében. Úgy tudjuk egy fesztiválról tartott hazafelé, és ivott a baleset előtt. Pénteken délután pedig két autó karambolozott a Vas megyében. Úgy tudjuk az egyik sofőr rosszul lett vezetés közben. A vétlen sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

Ellopták a bérelt kocsikat


szerző:
2018.07.13. 18:10
Ellopták a bérelt kocsikat

Hajókat, kocsikat és még munkagépeket is csempésztek Magyarországra egy ötfős banda tagjai. A járműveket Spanyolországból hozták be, átütötték az alvázszámukat és hamis iratokkal gyanútlan vásárlóknak adták el azokat. A társaságból januárban két férfit tartóztattak le, a napokban pedig újabb gyanúsítottat kaptak el a rendőrök, de két embert még keresnek.

 

Gyerekek rekedtek a barlangnál

28 túrázó, köztük 21 gyerek rekedt egy barlangnál a Szalajka-völgyben szerda délután. A bajba jutott kirándulók a felázott talaj miatt nem tudtak lejutni a meredek erdei ösvényen. A csapaton végül tűzoltók segítettek, akik ötfős csoportokban kísérték le a társaságot.

 

Kéthetesek a miskolci dámszarvasok

14 naposak, nagyon félénkek, de már olyan gyorsan futnak, mint nagyobb társaik - két dámszarvas született a miskolci állatkertben nemrég. Egyelőre leginkább anyatejen élnek, de ma már megkóstolták a friss gallyakat is.

Megrázó: véletlenül lőtte fejbe saját kislányát

Megtörve állt a bíróság előtt az a férfi, aki a vád szerint tavaly nyáron véletlenül lelőtte kislányát. Egy szatyorban találta a fegyvert, amit a szomszédasszonya megőrzésre adott a családnak. Az apa épp nézegette, amikor elsült.

 

Tavon robogott a gőzmozdony


szerző:
2018.07.01. 18:44
Tavon robogott a gőzmozdony

Úszó alkalmatlanságok szálltak vízre Heves megyében, a Felsőtárkányi tavon. A verseny lényege, hogy kizárólag olyan járművek kerüljenek vízre, amelyek valójában nem oda valók. Így aztán valaki egy gőzmozdonyt indított el a vízen, más pedig hangszerekből készített hajót.

Két év alatt 60 lakásba tört be

Csaknem 60 lakásba tört be két év alatt - most emeltek vádat a sorozatbetörő ellen. A 44 éves férfi az ügyészség szerint a fél országot bejárta 2014 és 2016 között, és több mint 30 millió forintot zsákmányolt.

Meghalt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő

A nemzet művésze 89 éves volt. Haláláról a család tájékoztatta az állami hírügynökséget. Kányádi Sándor a romániai Nagygalambfalván született. Bár tanári diplomát szerzett, soha nem tanított. Érdemeit rengeteg díjjal ismerték el. 2009-ben megkapta például a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét.

Barátnője előtt végeztek vele

Figyelem, megrázó történet következik!

Karddal és tucatnyi késszúrással négyen végeztek ki egy férfit - most emeltek vádat ellenük. A brutális gyilkosság februárban, a Borsod megyei Putnokon történt, két nőnek és két férfinak kell bíróság elé állnia. A vád szerint kocsmai vita után végezték ki a férfit. Élettársának végig kellett néznie a brutális gyilkosságot.

Őzgidákra bukkantak, nem kellett volna

Már négy őzgidát nevel a Gyöngyösi Állatkert, mindegyiket kirándulók találták a környező erdőkben. Azt hitték, árván maradtak, ezért magukhoz vették, majd rájuk bízták. Pedig a szakemberek szerint ez a legrosszabb, amit tehettek. Az állatkert azt kéri mindenkitől, hogy ha magányosnak tűnő őzgidát talál, ne háborgassa, mert valószínűleg csak néhány pillanatra hagyta magára az anyja.

 

Újabb medvét láttak kóborolni

Miskolcon is medvét láttak. Felvétel is van arról, ahogy egy négysávos úton rohangált. Ennek készítői egymást nyugtatták, annyira megijedtek a kocsijuk közelében megjelent állattól. Közben egyre biztosabb, hogy ez a medve nem az a medve, amelyiket nemrég szabadon engedtek a szlovák határnál.

 

Medvepánik: újabb felvonás!

 

Nincs vége a medve történetnek. Megszabadult a nyomkövető nyakörvétől a Magyarországon csatangoló állat, miután szerdán szabadon engedték a magyar-szlovák határnál. Eközben Sajókeresztúron térfigyelő kamera vette fel, hogy feltűnt egy medve…

 Két Erdei Sándor indul a választáson

Két Erdei Sándor is indul a miskolci időközi önkormányzati választáson. A városban azért tartanak választást, mert az eddigi fideszes képviselő a parlamentben folytatja munkáját. A Rokker Zsoltiként ismert Erdei Sándor is jelöltette magát, az összes ellenzéki párt mögé állt. A napokban azonban egy újabb jelölt is felbukkant, akit szintén Erdei Sándornak hívnak.

Nyolcan erőszakolhatták meg a lányt

Egy 16 éves lány megerőszakolása miatt emeltek vádat nyolc emberrel szemben Borsodban. Az ügyészség szerint a lányt tavaly Kesznyétenben két ismerőse elkábította, majd egy lakatlan házba vitte, ahol megerőszakolták.

17 milliót ítéltek a betegnek

Első fokon 17 millió forint kártérítést nyert egy miskolci férfi a Borsod megyei kórház ellen. A férfit 6 éve bokatöréssel műtötték a miskolci kórházban, de elfertőződött a sebe, ezért még hétszer kellett műteni. A férfinak újra kellett tanulnia járni, az operáció óta folyamatos fájdalommal él.

Vagonok ütköztek villamossal

Elszabadult a lillafüredi kisvasút két vagonja Miskolcon és egy menetrend szerinti villamossal ütközött éjszaka. A kocsik a kisvasút telephelyéről törtek ki.

 

Ritkán szaporodnak fogságban

Idén a Miskolci Állatkertben jött világra a kontinens hetedik kúszósülje. Ezek az állatok Észak-Amerikában őshonosak. Fogságban csak ritkán szaporodnak, de a miskolci sül párnak már a hatodik utódja született meg.

 

Nincs pénz gyerekjátékokra az oviban

Játékokat, csúszdát és mászókát szeretne, hogy hasznosan tudja foglalkoztatni az óvodásokat. Erről írt a Facebookon egy kiscsécsi óvónő, aki arról panaszkodott, hogy az óvoda udvarán füvön és betonon kívül nincs más.

Késik a Dagály strand felújítása

Már át kellett volna adni, de még mindig nem tudni, mikor nyit ki a Dagály. A strandot két éve zárták be, miután területén elkezdték építeni a vizes világbajnokságra a Duna Arénát. A korábbi tervek szerint tavaszra el kellett volna készülni a munkával, de még most is zajlik a felújítás, amelyet Garancsi István cége, a Market végez - írta ma az Index.

 

Gyerekeket mentettek a tűzből

Rendőrök segítettek a családon, amelynek kigyulladt a háza éjjel Gyöngyössolymoson. A tűz egy lakatlan épületben keletkezett, de a lángok a szomszédos házakra is átterjedtek. A rendőrök perceken belül megérkeztek, öt embert menekítettek ki, köztük egy nyolc éves fiút és egy négy éves kislányt.

Pénzért ölték meg brutálisan

Brutális gyilkosság miatt akár életük végéig börtönben maradhatnak: Öt ember ellen emelt vádat az ügyészség, mert úgy összevertek egy 87 éves asszonyt, hogy belehalt a sérüléseibe. A gyilkosság tavaly áprilisban történt a Borsod megyei Nyéstán. Az ügyészség szerint a felbujtó egy 27 éves nő volt.

Halálra verte cellatársát, a legsúlyosabb büntetést kapta

A kiszabható maximális büntetést, öt évet kapott az a 18 éves fiú, aki egy évvel ezelőtt olyan brutálisan összeverte cellatársát, hogy az később belehalt sérüléseibe. Az eset a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében történt. Az áldozat néhány nap múlva szabadult volna.

Medve kóborolt az utcán


szerző:
2018.05.29. 18:45
Medve kóborolt az utcán

Két magyar városban is medvét láttak néhány nap különbséggel. Eddig ilyenre csak külföldön volt példa. A két esetről felvétel is készült.

Véletlenül lőtte le a gyerekét

Vádat emelt az ügyészég azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron véletlenül fejbe lőtte kislányát Miskolcon. A 8 éves gyerek a kórházba szállításkor belehalt a sérüléseibe. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felfüggesztett fogházbüntetést kért a férfira.

Unokájával ugrott vonat elé

Megrázó történet! Döbbenetes családi tragédia Heves megyében. Unokájával együtt vetette magát vonat elé egy asszony Hortnál. A 49 éves nagymama és a 4 éves kisfiú azonnal meghalt. Az asszony több mint két kilométert biciklizett a gyerekkel a sínekhez. A faluban azt beszélik, hogy az asszony és lánya nem volt jóban egymással, a család rossz anyagi körülmények között élt.

Ha bárki úgy érzi, segítségre lenne szüksége, ingyenesen hívhatja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített telefonszámokat: a 116-123-at, vagy a 06-80-820-111-et.

 

Hétezer magyar gyerek született Nagy-Britanniában az elmúlt években

Ez az angol statisztikai hivatal friss adataiból derül ki. A szigetországban már csaknem százezer magyar él, legalábbis ennyiről tudnak az ottani hatóságok. A kormány az RTL Híradó kérdésére azt közölte, tavaly már több magyar költözött haza, mint amennyien külföldre indultak.

 

Nem tudták megmenteni a karját

Elveszítette alkarját egy 20 éves fiatalember, amikor gépbe szorult a keze egy hulladéküzemben. A baleset a Borsod megyei Sajókazán történt. A tűzoltók a mentőkkel együtt egy órán keresztül próbálták kiszabadítani a férfi kezét a gépből, de nem sikerült. A fiatalembert végül mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Előzetesbe került az ózdi szurkáló

Nem adtak neki dohányt, ezért szurkálhatta meg ismerőseit egy férfi. A gyanú szerint vasárnap két ismerősét támadta meg.

Apa és lánya halt meg a tűzben

Élete végéig börtönben maradhat az a férfi, aki tavaly nyáron rágyújtotta a házat egy családapára és három gyermekére a Borsod megyei Mezőcsáton. Most emeltek vádat ellene, az ügyészség újabb részleteket közölt a tragédiáról. Az édesapa és másfél éves kislánya meghalt a tűzben.

 

Elárasztja a szemét egy miskolci temető környékét

Elárasztja a szemét egy miskolci temető környékét, miután ismeretlenek állandóan a sírkerthez hordják a szemetüket, erről panaszkodnak helyiek Miskolc egyik városrészében. Az ott lakók szerint ez már régóta probléma. Az önkormányzat hiába szállíttatja el hetente a szemétkupacot, az folyamatosan újratermelődik.

 

Új autót is vettek, a lopott is megkerült

Dupla öröm: mire pótolták az ellopott kocsit, a meglovasított autót is megtalálták. Márciusban számoltunk be arról, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola járművét ellopták Miskolcról. Riportunk után többen felajánlották segítségüket és annyi pénz összegyűlt, hogy tudtak venni egy másikat.

Üvöltöztek a játékosokkal

Nyílt levelet írt a diósgyőri focistákhoz egy csalódott miskolci színész, miután elvesztették első meccsüket a vadonatúj, 15 milliárdos stadionban. A csapat a kiesés szélére került. Fandl Ferenc színész szerint a focisták visszaélnek a szurkolók szeretetével, pedig ahogy fogalmazott, inkább edzeniük kellene.

Örülnek, hogy újra jár a komp

Csaknem négy hónap után újra jár a komp a Borsod megyei Tiszatardos és Tiszalök között. A hajó decemberben süllyedt el, majdnem a fele víz alá került. Amíg a komp nem járt, 50 perces kerülőt kellett tenniük az autósoknak.

Nem segített a porral oltó

Húsz perc alatt teljesen kiégett egy a miskolci lakótelepen. A lángba borult kocsiról egyik nézőnk készített felvételt. Az autó először csak füstölt, de pár perc alatt lángra kapott.

 

Ünnep különleges produkcióval

20 méter magasan, biztosítás nélkül egyensúlyoztak a Magyar Nemzeti Cirkusz artistái Debrecenben. Ezzel ünnepelték a cirkusz világnapját. Az egyik néző azt is kipróbálhatta, hogyan kell egyensúlyozni egy ügető ló hátán.

Nem nyugszik bele a család a döntésbe

Megszüntette a nyomozást a rendőrség annak az 54 éves szerencsi focibírónak az ügyében, aki egy évvel ezelőtt egy kötelező erőnléti vizsgán rosszul lett és meghalt. A rendőrök szerint nem történt bűncselekmény. A férfi családját felháborította a döntés, szerintük a férfi most is élne, ha nem hőségriadó idején kellett volna futniuk a tűző napon.

Kevés támogatás, rossz elosztás

Kevés a fával tüzelőknek jutó állami támogatás, és azt is rosszul osztják el. Ez áll abban a kutatásban, amelyet a Habitat for Humanity Magyarország készített.

Autókat rongáltak egy miskolci lakótelepen

A kocsiknak betörték az ablakait, az egyiknek még a kilincsét is leszaggatták, de nem vittek el semmit. Úgy tűnik, valaki csak szórakozásból rongálta meg a parkoló autókat.

A kórházat okolják a tragédiáért

A rokonai szerint nem látták el megfelelően a kórházban, ezért belehalt a tüdőgyulladásba egy 41 éves férfi Egerben még februárban. A férfit a mezőkövesdi ügyeletről utalták az egri sürgősségi osztályra. Annak ellenére, hogy az eredményei nagyon rosszak voltak, a belgyógyászatra került.

Magával vonszolta a kamion


szerző:
2018.04.12. 18:00
Magával vonszolta a kamion

Tragikus baleset az M30-ason. Több mint száz méteren keresztül húzta maga után egy kamion azt a kisteherautót, amely hajnalban belerohant az autópályán Emőd közelében. A furgon vezetője szörnyethalt

Barnamedvét láttak Jósvafőnél

Barnamedvét vettek filmre kirándulók a Borsod megyei Jósvafő határában. A videón az látszik, hogy a medve a fák között sétál, majd leül megpihenni. A medvék általában kerülik az embereket, és nagyon ritka, hogy valaki találkozik velük. Az Északi-középhegységben egyébként már évek óta fel-felbukkannak.

 

Egyre aktívabb a tevecsikó


szerző:
2018.04.01. 18:30
Egyre aktívabb a tevecsikó

A melegebb idő miatt egyre aktívabb a néhány hete született tevecsikó a Miskolci Állatkertben. A hidegben eddig szinte csak pihenéssel töltötte napjait, miközben persze anyja folyamatosan védelmezte.

Valaki tovább mérgezi a kutyákat Miskolcon

Újabb kutyamérgezés Miskolcon. Három kutya is elpusztult az elmúlt napokban. Mindegyik gazdája arról számolt be, hogy a városnak ugyanabban a parkjában séta közben valamit megehettek az állatok, majd később rosszul lettek.

Túlélő kutyák: 70 napig voltak az aknában

Túlélte a 43 méteres zuhanást és a hónapokig tartó nélkülözést két vadászkutya. Bányaaknába estek, és körülbelül hetven napot tölthettek a mélységben. Nemrég a környéken kutató geológus találta meg a két kutyát...

Jégtábla törte be a szélvédőt

Vérző fejjel próbálta megállítania a kocsiját az a sofőr, akinek a szélvédőjét egy kamionról lezuhanó hatalmas jégtömb szakította be Ózd és Sajópüspöki között. A férfi Híradónak azt mondta, nem volt könnyű dolga, mert alig látott ki az autóból. A kamion vezetője először észre sem vette, hogy balesetet okozott. Az ózdi rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Olvadás és havazás


szerző:
2018.03.15. 18:15
Olvadás és havazás

A Bükkben gyorsan olvad az elmúlt hetekben esett rengeteg hó. Az áradás miatt látványos zuhataggá duzzadt a lillafüredi vízesés is, sokan akarták lefotózni. És sokan voltak a Kékesen is, ahol csütörtökön újra havazott.

 

Vakokat segítő szervezettől loptak Miskolcon

A Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola autóját vitte el valaki kedd reggelre virradóra az egyik lakótelepről. A kocsi elengedhetetlen az alapítvány munkájához, négy kutya kiképzése állt le, mert eltűnt az autó. Az alapítvány a Facebookon kért segítséget és feljelentést tett a rendőrségen is.

Saját lányaival erőszakoskodott

Húsz év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki éveken át zaklatta szexuálisan saját lányait. A vád szerint hét gyermeke közül négyet is megerőszakolt 2009 és 2012 között, mikor még 12 évesek sem voltak. Az ügyre akkor derült fény, amikor az egyik lány terhes lett. 

Nagy szükség van a véradókra

Tombol az influenzajárvány, ezért kevesebben adhatnak vért. Pedig a szakemberek szerint most még nagyobb szükség van a donorokra, hogy a közelgő hosszú hétvégére elég vérkészlet legyen az országban. A Vöröskereszt csak Borsod megyében március végéig több mint 50 helyszínen szervez véradást.

 

Nem volt hideg az idei tél


szerző:
2018.03.03. 18:10
Nem volt hideg az idei tél

Rekordot döntött az ország áramfogyasztása tegnap. De nemcsak az áram, hanem a tüzelő is jobban fogy a hideg miatt. A Meteorológiai Szolgálat szerint annak ellenére, hogy az elmúlt napokban mínuszok voltak, az idei tél melegebb volt az átlagosnál:

Nagykabátban ülnek az iskolában

Télikabátban és takarókba burkolózva tanulnak a diákok, annyira hideg van az egyik sárospataki gimnáziumban - erről egy tanuló írt levelet szerkesztőségünknek. A fenntartó azt írta, átmenetileg hősugárzóval fűti az épületet, nyáron korszerűsítik majd a fűtést, és cserélik a nyílászárókat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ilyen esetben már most rendkívüli tanítási szünetre lenne szükség.

Társakat kapott a farkas


szerző:
2018.03.01. 18:52
Társakat kapott a farkas

Három év után társakat kapott a Miskolci Állatkert tizenkét éves nőstény farkasa. Évekig élt egyedül az állatkertben. A korábbi falka tagjai az elmúlt években elpusztultak vagy másik állatkertbe kerültek. Januárban egy hatéves testvérpár érkezett hozzá Pécsről. Először csak rácson keresztül ismerkedtek, a napokban engedték őket össze.

Lemigránsozta a gyermekorvost

Lemigránsozta a Sátoraljaújhelyi kórház patológusa azt az orvost, aki utolsóként mondott fel a kórház gyermekosztályán. A főorvos azt írta, ez migráncshiszti. A kommentelők azonban megvédték a távozó gyermekorvost, aki magyar állampolgár.

Nincs orvos, bezárt az osztály

Orvoshiány miatt bezárták a Sátoraljaújhelyi Kórház csecsemő- és gyermekosztályát. Ugyan a kórház bejáratánál az van kiírva, hogy az osztály határozatlan ideig nem működik, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt közölte, várhatóan a jövő héten újra működik majd az osztály.

Füstölt, majd teljesen kiégett

Kigyulladt és teljesen kiégett egy menetrend szerinti busz Mátraházánál. Az egyik utas felvételt készített a tűzről. A sofőr azonnal megállt és még időben kimenekítette az utasait.

Rehabilitáció kutyáknak


szerző:
2018.02.03. 18:29
Rehabilitáció kutyáknak

Azoknak a menhelyi állatoknak indított programot a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, amelyek nehezen tűrik az ember közelségét, bizalmatlanok, és ezért esélyük sincs gazdát találni. A menhely szerint ezután majd nagyobb eséllyel fogadják örökbe ezeket a kutyákat is. 13 állat vesz részt a programban, mindegyikkel egy-egy önkéntes foglalkozik.

 

Csak egy pillanatra nem figyelt

Csak egy pillanatra nem figyelt, a rádiójával babrált, máris megtörtént a baj, ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki a gyanú szerint tavaly márciusban okozott balesetet a Heves megyei Noszvaj közelében. A balesetben öten sérültek meg, köztük ketten súlyosan.

 

Halálra verte cellatársát


szerző:
2018.01.31. 18:15
Halálra verte cellatársát

Hosszú évekre börtönbe kerülhet az a fiú, aki olyan brutálisan megverte cellatársát, hogy az később belehalt sérüléseibe.

Megrongálták a hősi emlékművet

Az erdélyi zászló színeivel fújták le a román hősi emlékművet Miskolcon. Egyelőre nem lehet tudni, ki és miért rongálta meg az emlékművet, amit második világháborúban elhunyt román hősöknek állítottak az ötvenes évek végén.

 

100 milliós kártérítést kaptak

Több mint 100 millió forint kártérítést kap annak a nőnek a családja, aki nyolc éve fekszik éberkómában. Egy meghibásodott orvosi műszer miatt nyolc éve, vesekőműtét közben levegő kerülhetett az artériájába. 35 percig volt a klinikai halál állapotában. Végül sikerült újraéleszteni, de azóta magatehetetlen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!