Híradó

A GPS vezette a villamosalagútba a vidéki házaspárt, a 48-as húzta ki a kocsit

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2021. december 19. 15:09

A Lánchíd budai oldalánál található villamos alagútba szorult egy autó szombat este. A kocsiban egy vidéki házaspár ült, akik a navigációs rendszer utasítását követve hajtottak rá a sínre. A jármű megrongálódott, a sofőrt pedig megbírságolták a rendőrök.

A 48-as villamos után kötötték, így húzták ki a síneken elakadt kocsit az alagútból. A villamos vezetőjének nem volt nehéz dolga, csak arra kellett figyelnie, hogy a sérült kocsit lassan vontassa. A kocsi alja és futóműve rongálódott meg. 

Az autót egy 42 éves nő vezette, aki a Balesetinfó oldal információi szerint a navigációs rendszer utasításait követve – pontosabban azokat félreértve – hajtott a sínekre. A Várkert bazár felé tartott, de a Dunával párhuzamos Fő utca helyet a sínek felé indult. Egészen az alagút közepéig jutott, ott elakadt az autó. Férje ezután megpróbálta letolni az autót a sínekről, de eközben elesett. Úgy megütötte a fejét, hogy mentőt kellett hívni hozzá és kórházba is szállították.

Budapesten az elmúlt másfél évben százhúsz sofőr hajtott villamossínre, és akadt el ott. Ilyen esetben mindig a kocsi vezetője a felelős, így a műszaki mentés költségét is neki kell kifizetnie. A Budapesti Közlekedési Központ nemrég 8 különösen veszélyes szakaszra műanyag bólyákat és figyelmeztető táblákat tett ki. A Lánchíd budai alagútja az egyik ilyen hely, mert a sínek egy darabig a közúton mennek. Az út azonban elkanyarodik, de ha a sofőrök nem térnek le róla időben, az alagútban kötnek ki.

A villamosalagútig tartó szakaszon a kocsinak három behajtani tilos tábla mellett is el kellett haladnia. Mivel a sofőr ezeket nem vette figyelembe, a rendőröktől egy harmincezer forintos helyszíni bírságot kapott.

#Híradó#Baleset-bűnügy#autó#villamos#alagút#beszorult#budapest#navigációs rendszer

Címlapról ajánljuk