Híradó

Több szurkolót is feljelentett a Magyar Labdarúgó Szövetség

Horváth NándorHorváth Nándor

2021. szeptember 6. 22:16

Már több szurkolót is feljelentett a Magyar Labdarúgó Szövetség a magyar angol vb-selejtezőn történtek miatt. A drukkereket rasszista megnyilvánulások, tiltott pályára lépés és dobálás miatt szeretné felelősségre vonatni az MLSZ. Azt nem tudni, hogy a nemzetközi szövetség mikor dönthet az esetleges következményekről.

A vasárnap esti egyetlen gól az albánok lőtték. Így négy napon belül a második vereségét szenvedte el a magyar válogatott a világbajnoki selejtezőkön. Míg vasárnap  Albániától, addig múlt csütörtökön a Puskás Arénában Angliától kapott ki a magyar csapat.

A magyar és a nemzetközi szövetség még mindig a csütörtöki meccsel foglalkozik a magyar szurkolók viselkedése miatt. Már a kezdő sípszó előtt fütyültek, amikor az angol válogatott tagjai és a játékvezető térdelve tiltakoztak a rasszizmus ellen. Nem ez volt az első ilyen alkalom. 

De nem ez volt az egyetlen atrocitás a meccs alatt. Az első gól szerzőjét és később más angol játékosokat is műanyag poharakkal dobáltak meg a magyar drukkerek. Lángoló pirotechnikai eszközöket is a pályára dobtak, és rasszista gesztusokkal csúfolták az ellenfél színesbőrű játékosait.

A Magyar Labradúgó Szövetség hétfőn azt közölte Híradónkkal, hogy minden rendbontó szurkolót beazonosítanak.

 

Borítókép: Juan Salamanca fotója a Pexels oldaláról

A feljelentett szurkolók nem csak rendőrségi eljárásra számíthatnak, az MLSZ a nemzetközi labdarúgó szövetség által esetleg kiszabott büntetést is áthárítja rájuk. A fegyelmi eljárás még tart, azt ma nem árulták el, hogy mikorra lehet eredménye.

#Híradó#Sport#szurkoló#feljelentés#rasszista

Címlapról ajánljuk