Gazdaság

Tiborczék járhatnak jól a kormány gigaberuházásával

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 15:32

A kormány által beruházásra kinézett terület egy része egy olyan cégnél van, amit megvett a Tiborcz-féle magántőkealap.

Olyan céget vásárolt meg a Tiborcz István-féle Főnix Magántőkelalap, amelyiknek pont azon a területen van 173 hektárnyi földterülete, ahova a kormány beruházási célterületet jelölt ki – derült ki a Válasz Online cikkéből. A kormányfő vejéhez köthető magántőkealap tavaly vásárolta fel az érintett földeket tulajdonló Földber Kft.-t.

A kormány által kinézett terület 652 hektáros, Soroksár és Gyál területén fekszik, többségében termőföld, szántó, legelő és erdő. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Orbán-kabinet mit tervez a területre, a Direkt36 korábban arról írt, hogy egy lehetséges vegyianyag-elosztó központ helyszíne lehet, ugyanakkor a miniszterelnök tagadta a Parlament előtt, hogy így lenne.

A cikk szerint a beruházási területen a elmúlt években szintén jelentős mennyiségű tulajdonrészt halmozott fel egy bizonyos Horváth Mihály és családja, valamint az ő két régi üzleti partnere. Horváth neve az Ángyán József-féle földprivatizációs jelentésekben került elő korábban, valamint jó CBA-s kapcsolatokkal is rendelkezik. A Földber–Horváth-tengely a teljes 652 hektár közel 90 százaléka fölött rendelkezik, a Válaszonline szerint rajtuk kívül szinte nincs is tényező a placcon.

Tiborcz István 2015-ben lépett az ingatlanfejlesztési piacra, azóta bevásárolta magát Magyarország első vidéki Hilton szállodájába is Debrecenben, most pedig elit klubját szépíti a Svábhegyen. A Házon kívül stábja utánanézett az épülő-szépülő Tiborcz-birodalomnak. 


Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

#Gazdaság#tiborcz istván#beruházás#soroksár#gyál#főnix magántőkealap#földvásárlás#Horváth Mihály#vegyianyag#elosztó

Címlapról ajánljuk