Gazdaság

Orbán Viktor második lánya a könyves biznisz felé nyit

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 16:13

Szokira-Orbán Sára cége a kis- és a nagykeresdekelem felé is nyithat a közeljövőben.

Orbán Sára, a miniszterelnök második lányának vállalkozása könyv-kiskereskedelemmel bővítette a vállalkozását – írja a 24.hu.

Az Art Related Solution Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft. a könyv-kiskereskedelem mellett felvették az egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s (máshova nem sorolt) tevékenységet is, melynek része a könyv, magazin, újság nagykereskedelme, a lap szerint ez azt jelentheti, hogy szélesebb spektrumon terveznek szintet lépni.

A céget tavaly év elején jegyezték be és akkor a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára minősített többségű szavazati joggal rendelkezett. A cégben tulajdonostársa Tarnafői Zita, aki az ügyvezetést is ellátja.

A társaság fő bevételi forrása tavaly az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadásból származik, az abban az évben elért 26,45 millió forintból 24 millió e tevékenységnek volt köszönhető. A lap úgy véli, ebben hozhat változást a portfólió bővítése, melynek bejegyzése az idén május közepén – egy hónappal az egész magyar könyvpiacot alapjaiban megváltoztató MCC-Libri ügylet előtt – történt meg.

Nyitókép: Vásárló egy könyvesboltban a szinte teljesen elnéptelenedett nyíregyházi Nyír Plaza Bevásárlóközpontban 2020. március 23-án. Fotó: MTI/Balázs Attila.

#Gazdaság#orbán viktor#szokira-orbán sára#Orbán Sára#könyv#kereskedelem#art related solution

Címlapról ajánljuk