Gazdaság

Webáruházat indít az OTP

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 15:22

Az OTP csoport hétfőn jelentette be, hogy hamarosan elindítja saját webshopját fizz.hu néven. A webáruház az Emaghoz hasonlóan online piactérként fog működni, az éles rajt a nyár legvégére várható. 

Új szereplővel bővül a magyarországi e-kereskedelmi piac: az OTP csoport hétfőn jelentette be, hogy hamarosan indul a fizz.hu nevet viselő webshopjuk. A webáruházat keddtől már zárt körben tesztelik a bank munkatársai – írja a Forbes.hu.

A lap piaci forrásai alapján az éles rajt a nyár legvégére várható.

„A fizz.hu folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal és termékportfolióval rendelkező webshop, nem titkolt célunk pedig az, hogy a jövőben Magyarország egyik legjobb webáruháza legyünk”

– írja közleményében a fizz.hu.

A lap információ szerint a webáruház online piactérként fog működni – hasonlóan például az Emaghoz –, és az OTP Bank Nyrt. százszázalékos tulajdonában álló OTP Ecosystem Kft. fogja üzemeltetni. Mint írja a lap, az új webáruház csapatának magja az Emagtól érkezhet, az ügyvezető pedig Szőcs András lett, aki korábban a Mol e-kereskedelmi vezetője volt.

A lap megjegyzi: a pénzintézet már 2016-ban szemet vetett a Tesco régiós láncaira, a cégcsoportot pedig fel is értékelhették, mintegy 1000 milliárd forintos tétel lett volna. Az akkori sajtóinformációk szerint a bankcsoport tervei mögött nem volt politikai támogatás, mivel a magyar kormány nem akart feszültséget a lengyelekkel, miután a lengyel Tesco-leány is érintett lett volna az üzletben.

Nyitókép: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond 2020. október 7-én. MTI / Kovács Tamás

#Gazdaság#webáruház#OTP Bank#e-kereskedelem

Címlapról ajánljuk