Gazdaság

Versenyeznek a bankok a babavárós ügyfelekért, százezer forintnál is többet írhatnak jóvá

rtl.hurtl.hu

2023. január 2. 14:04

Érdemes alaposan szétnézni az ajánlatok között.

Mint korábban megírtuk, újra igényelhető a babaváró hitel azoknál a bankoknál is, amelyek a múlt év végén felfüggesztették a kölcsönkérelmek befogadását. Idén a korábbi feltételek szerint lehet babaváró hitelt igényelni, a Bank360.hu pedig azt is összegyűjtötte, hogy melyik bank mit kínál a hitel fejében.

Gyermekvállalás fejében legfeljebb tízmillió forint szabad felhasználású hitelt lehet igényelni, ingatlanfedezet nélkül. Ha legalább egy gyermek megszületik, kamatmentessé válik a kölcsön, a tartozást két gyermeknél 30 százalékban, három gyermeknél pedig teljes egészében elengedik.

A babavárós ügyfelekért tavaly is nagy volt a verseny a bankok között, ami az idén is megmarad, így a rövid szünet után újraindított hiteleket extra kedvezményekkel kínálják. Ha valaki alaposan szétnéz az ajánlatok között, akár 180 ezer forintos jóváírást is kaphat, ami négyhavi törlesztőrészletnek felel meg – figyelmeztet a Bank360.hu.

A bankok által a babaváró hitelt felvevő ügyfeleknek 2023 elején kínált extra kedvezmények az alábbiak:

  • Gránit Bank: a január 31-ig befogadott igénylés esetén 180 000 forint jóváírása az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a folyósítást követő hónap végéig, ha az február 28-ig megtörténik.
  • UniCredit: A 2023.01.01. és 2023.01.31. közötti időszakban új ügyfelektől befogadott hitelkérelem esetén 150 000 Ft jóváírást nyújt, amennyiben a folyósítás 2023.02.28-ig megtörténik.
  • MKB: 130 000 forintos egyösszegű jóváírás.
  • Takarékbank: 130 000 forint egyösszegű jóváírási kedvezmény.
  • Erste: 120.000 forint jóváírási kedvezmény.
  • Raiffeisen: 120 000 forint jóváírás feltétel nélkül.
  • K&H: 120 000 ezer forint jóváírás 10 millió forint hitel esetén.
  • CIB: 50 000 forintos energiahatékonysági bónuszt kaphat az, akinek a hitelkérelmét március 31-ig teljeskörűen befogadja a bank, és a kölcsön folyósítása legkésőbb május 31-ig megtörténik. Ehhez a kölcsön igénylésekor nyilatkozni kell arról, hogy annak összegét energiahatékonysági felújításra, energiahatékonysági korszerűsítésre vagy energiahatékonyságot növelő eszközre költi az igénylő. A bónuszt CIB-nél lévő lakossági folyószámlán írják jóvá.
  • Az OTP jelenleg nem kínál extra pénzt a hiteligénylőknek, de a honlapján már ő is azt közli, hogy a jogszabálynak megfelelően 2023. január 1-jét követően is befogadja a babaváró kölcsön és támogatás igényléseket változatlan feltételek mellett. Tavaly ősszel neki is volt egy 80 ezer forintos jóváírást kínáló akciója, így elképzelhető, hogy valamikor újra kínál majd hasonló kedvezményt a babaváró kölcsön fejében.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Gazdaság#bank#hitel#babaváró hitel

Címlapról ajánljuk