Belföld

8,8 milliárdot követelt a bank egy magyar férfitől, pedig senkinek sem tartozik

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 8:29

Az ügyintézők sem tudták, mi okozza a gondot, azt mondták, valószínűleg valamilyen technikai hiba történt. 

Váratlanul 8,8 milliárd forintos mínuszba került Fehér Tibor bankszámlája, pedig senkinek sem tartozik egy forinttal sem – számolt be az abszurd esetről a Blikk.

„Három hónappal ezelőtt nyitottam a számlát az Unicredit banknál. Nem volt rajta soha nagy forgalom, havonta 200 ezer forint érkezett rendszeresen egy cégtől, illetve két átutalás magánszemélyektől. Összesen 1,1 millió forint volt rajta, amikor két héttel ezelőtt egy átutalást akartam intézni, de valahogy nem sikerült” – mondta a férfi.

Fehér Tibor felhívta a bankot, de mindössze annyit tudott kideríteni, hogy zárolták a számláját. Aznap négyszer, aztán a következő nap még egyszer telefonált eredménytelenül, így inkább személyesen ment be a fiókba. Ekkor meghűlt benne a vér: 

azt látta, hogy a számlája 8 887 777 260,63 forintos mínuszban van.

Személyesen is csak annyit tudtak neki mondani, hogy valószínűleg valamilyen technikai hiba történt. Hiába próbált magyarázatot keresni az esetre, csak azt tudták neki mondani, hogy a banknál töltött évtizedek alatt még senki nem találkozott ilyesmivel. Azt viszont nem tudni, mikor szűnik meg a zárolás a számlán.

Az Unicredit a banktitokra hivatkozva nem kommentálta a konkrét esetet.

Frissítés: Fehér Tibor kedd délután arról számolt be a Blikknek, hogy még aznap este, amikor a lap megkereste az Unicredit bankot, eltűnt a zárolás, a férfi egyenlege pedig 0 forint lett. Másik jó hír, hogy reggelre visszaállt az eredeti számlaegyenlege is, bár mint mondta, utalni továbbra sem tud senkinek.

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#bank#követelés#tartozás#hiba

Címlapról ajánljuk