Gazdaság

A kormány célja, hogy Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa között legyen – csak 21 helyet kell javítani

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 1. 18:48

A kormány tervének megvalósításához utolsó előttiből kellene legalább 21 helyet javítani, olyan országokat megelőzve, mint például Svédország, Belgium vagy Luxemburg. 

Magyarország elfogadott helyreállítási tervével a kormány kiemelt célja, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagországa közé kerüljön hazánk – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon, az MTI tudósítása szerint.

Latorcai Csaba a Polgári Vállalkozók Egyesülete a Dunakanyarért rendezvényén azt mondta: az Európai Bizottsággal (EB) történt másfél évnyi egyeztetés után szerdán Magyarország eljutott odáig, hogy az EB elfogadásra javasolja az ország helyreállítási tervét. 

Az Eurostat friss adatai szerint az Európai Unió tagországaiban élők életminőséggel való elégedettsége az alábbiak szerint alakult:

Latorcai Csaba: Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa között lehet
Az életminőséggel való magas elégedettség rangsora (pirossal jelöltük az uniós átlagot és Magyarországot) – Forrás: Eurostat


Mint a fenti százalékos grafikon is mutatja, Magyarország lakosságának csupán 13 százaléka vallja, hogy nagyon elégedett az életszínvonallal. Az Európai Unió 27 tagországa közül csak Bulgáriában élnek kevesebben, akik nagyon elégedettek az életminőségükkel. 

Az első ötben jelenleg Írország, Dánia, Finnország, Ausztria és Lengyelország található.

Nyitókép: Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond a Közbeszerzési Expó 2022 megnyitóján a Millenáris Parkban 2022. szeptember 20-án – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Gazdaság#európai unió#magyarország#2030

Címlapról ajánljuk