Gazdaság

Újabb fordulat az Adidas-Puma háborúban: vezérigazgatót rabolt az egyik sportszergyártó a másiktól

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 19:05

A két német sportszergyártó rivalizálása azóta tart, hogy az Adidas-alapító Dassler-fivérek külön utakra tértek.

Új vezérigazgató irányítja a Puma sportszergyártót január elsejétől, miután a társaság korábbi vezetője és igazgatóságának elnöke az év végén távozik a cégtől és iparági források szerint a nagy rivális Adidas irányítását veheti át.

A Puma pénteken közölte, hogy Arne Freundtot, a cég kereskedelmi igazgatóját nevezte ki a vállalat vezérigazgatójának és az igazgatótanács elnökének. A 42 éves szakember négyéves mandátuma január elsején lép hatályba – közölték.

A Puma jelenlegi elnök-vezérigazgatója Bjorn Gulden megbízatása 2022 végén jár le, kilenc év után távozik a cég éléről.

Német sajtóforrások szerint Gulden az Adidas vezetői székébe tart. A társaság pénteken megerősítette, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások az 55 éves cégvezetővel, aki az Adidast jelenleg vezető Kasper Rorsted helyére léphet.

Elemzők szerint Guldennek nagy szerepe volt a Puma átalakításában és a márka felfuttatásában.

Az Adidas részvényei a páneurópai Stoxx 600 indexben 21,4 százalékkal emelkedtek, a Puma árfolyama a német Xetra börzén 1,17 százalékkal került lejjebb.

A két német sportszergyártó cég olyan ősi üzleti riválisoknak számítanak, mint például az amerikai Coca-Cola és Pepsi. Az Adidas korábbi cég, amelyet egy német testvérpár, Rudolf és Adolf Dassler alapított 1920-ban. Ám a két testvér végül kibékíthetetlen konfliktusba került, és 1947-ben a cég kettévált, Rudolf pedig megalapította a Pumát.

Nyitókép: Getty Images

#Gazdaság#adidas#puma

Címlapról ajánljuk