Gazdaság

Magyarázatot kérnek a közúti fuvarozók Gulyás Gergelytől, hogy miért nem jár nekik ugyanaz, mint a taxisoknak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 17:45

Az üzemanyagár náluk is éppen olyan lényeges költségelem.

Közös levélben fordult két fuvarozói érdekképviselet a kormányhoz, arra kérve magyarázatot, hogy ők miért nem részesülnek a taxisokhoz hasonló üzemanyagár-kedvezményben.

A szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a 480 forintos üzemanyagárat csak a magántulajdonú járművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fenn. A politikus az RTL Híradó kérdésére elmondta: a taxisok azért kaptak kivételt, mert a benzin- és dízelár lényeges kiadást jelent számukra.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete a Napi.hu tudósítása szerint arra hívta fel a miniszter figyelmét, hogy a közúti fuvarozók számára is meghatározó költségelem az aktuális üzemanyagár, és mindennapos küzdelmet folytatnak azért, hogy a drasztikusan megemelkedő költségeket a fuvardíjakban érvényesíteni tudják. Hozzáteszik, hogy a gázolajár emelkedése beépül a szállított termék árába is.

A szervezetek arra kérik Gulyás Gergelyt, hogy magyarázza meg: mi indokolja a két, megközelítően azonos költségszerkezetű szállítási tevékenység megkülönböztetését, és miért vezették ki a közúti fuvarozó szektor járműveinek maximalizált üzemanyagárát.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Gazdaság#taxi#fuvarozás#gulyás gergely#árstop#üzemanyag

Címlapról ajánljuk