Gazdaság

Főtáv: Az a cél, hogy ne kelljen befizetniük a csepeli lakóknak a hibás adat miatt kiszámlázott százezreket

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 13:52

A távhőszolgáltató állítása szerint telefonon is megpróbálták elérni a lakókat a gyanúsan magas értékek miatt, de az esetek többségében nem jártak sikerrel. 

A Főtáv a következő napokban egyeztet majd azzal a csepeli lakásszövetkezettel, amely hibásan diktálta be a fogyasztási adatokat, emiatt tévesen több család is 100-200 ezer forintos számlát kapott. A távhőszolgáltató kedden azt közölte: a cél, hogy 

az érintett lakók ne szenvedjenek hátrányt, vagyis ne kelljen befizetni a hibás adat miatt keletkezett számlát.

Mint arról az RTL Híradója elsőként beszámolt, a hibát egyértelműen a lakásszövetkezet egyik alkalmazottja követte el, aki rosszul adta meg a fogyasztási adatokat. 


A Főtáv közleménye szerint amikor a lakásszövetkezet dolgozója rögzítette az adatokat, akkor a rendszer automatikusan figyelmeztette őt, hogy az átlagos fogyasztástól jelentősen eltér a megadott érték, ám a szövetkezet munkatársai mégis véglegesítették a számokat.  

A Főtáv állítása szerint később telefonon is megpróbálták elérni a lakókat, de az esetek többségében nem jártak sikerrel. 

Németh Szilárd MTI-hez eljuttatott közleményében mindenesetre felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert a jogtalan számlák „azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre”.

A főpolgármester a közösségi oldalán erre reagálva azt írta, hogy az ügyben a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.

Nyitókép: RTL Híradó

#Gazdaság#főtáv#csepel#lakásszövetkezet#elszámolás#számla

Címlapról ajánljuk